Τα συγκροτήματα που «ξεφτίλισαν» την τηλεόραση

James-Hetfield-tv

Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα συζήτησης στο χώρο της μουσικής την εβδομάδα που διανύουμε είναι η εμφάνιση των Red Hot Chili Peppers στο Super Bowl και η παραδοχή του συγκροτήματος ότι η μουσική ήταν προ-ηχογραφημένη και μόνο τα φωνητικά του Anthony Kiedis να είναι ζωντανά.

O Flea εξήγησε τους λόγους που το έκαναν  και η τοποθέτηση του είναι απόλυτα σεβαστή. Έτσι κι αλλιώς το group έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει επί σκηνής κοντά 30 χρόνια τώρα.

Τώρα, υπάρχουν και οι φορές που τα συγκροτήματα δεν συμβιβάστηκαν με το play back και έκαναν του κεφαλιού τους.  Ανάμεσα τους και οι Peppers πολλά χρόνια πριν!

Iron Maiden

Το 1986 οι Maiden είναι καλεσμένοι σε γερμανική τηλεοπτική εκπομπή για να παρουσιάσουν το Wasted Years. Το play back έχει απολαυστικά αποτελέσματα, με τον Bruce Dickinson να παίρνει το μπάσο του Steve Harris που με τη σειρά του προσποιείται ότι τραγουδάει.

Nirvana

1991 στο Top of the Pops. Το συγκρότημα παρουσιάζει το Smell Like Teen spirit. Η μουσική ήταν play back αλλά τα φωνητικά του Kurt Cobain θα ακούγονταν ζωντανά. O Cobain αποφασίζει να τραγουδήσει με μια οπερετική φωνή με δόσεις Morrison Kai Morrissey .

Red Hot Chili Peppers

To 1988 οι Peppers εμφανίζονται στην εκπομπή Living Colour. Ο Flea παίζει μπάσο με το παπούτσι, ο Kiedis τραγουδάει στο δάχτυλο του, κάνουν τούμπες, πλακώνονται και άλλα τέτοια ωραία.

Metallica

1996 στα βραβεία του MTV. Το κανάλι λέει στους Metallica ότι θα πρέπει να παίξουν το king Nothing και να μην χρησιμοποιούσουν κακές λέξεις. Οι Metallica παίζουν τα Last Caress και So What με όλα τα fuck του κόσμου και στίχους όπως τα «I raped your Mother today». Ωραίες εποχές…

rockisdead.gr

About Jonathan Livingston

when all is one an one is all, to be a rock an not to roll... Jonathan Livingston@twitter : http://goo.gl/iQnmH
This entry was posted in Παράξενα, Ψυχαγωγία and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s