Καμία μερίδα χαμένη: Το πρώτο application κατά της φτώχειας από φοιτητές

Αυτό είναι το πρώτο application κατά της φτώχειας.

Εθελοντισμός, μια έννοια ιδιαίτερα ανεπτυγμένη στην εποχή που ζούμε. Κάποιοι συνάνθρωποί μας χρήζουν βοήθειας και κάποιοι άλλοι είναι οι αφανείς ήρωες που οργανώνονται για να την παρέχουν απλόχερα.

Εθελοντές του Προσφέρω

Μια ομάδα εθελοντών στη Λάρισα ξεκίνησε το prosferw.gr με στόχο να σιτίζονται οι άπορες οικογένειες στην περιοχή. Το «Προσφέρω» λειτουργεί εδώ και 10 μήνες και τα αποτελέσματα είναι το λιγότερο ενθαρρυντικά. Οι συντονιστές της προσπάθειας είναι ο Κωνσταντίνος Γιαμαλής και η Σοφία Κανιούρα. Μαζί με περίπου 20 εθελοντές, οι οποίοι προσφέρουν από τον προσωπικό τους χρόνο προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν.

Οι άνθρωποι που δουλεύουν για το prosferw.gr θέλουν να δημιουργήσουν μια εφαρμογή ώστε να υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για όλους όσους θέλουν να προσφέρουν φαγητό και δεν ξέρουν που να απευθυνθούν. Ο Κώστας Γιάμαλης, ένας από τους εμπνευστές της δράσης αυτής λέει μας παίρνουν πολλοί τηλέφωνο -και από άλλες πόλεις- και μας ενημερώνουν ότι τους έχουν περισσέψει 1-2 μερίδες φαγητού (όχι αποφάγια, κανονικές μερίδες), δεν θέλουν να τις πετάξουν αλλά δεν ξέρουν σε ποιο ίδρυμα ή κοινωνικό φορέα να τις δώσουν.

Για τη λύση του προβλήματος αυτού σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μια εφαρμογή μέσω της οποίας θα υπάρχει η δυνατότητα τόσο τα Ιδρύματα όσο και οι άλλοι φορείς που χρειάζονται τρόφιμα να συλλέγουν ακριβώς τα τρόφιμα που τους είναι απαραίτητα. Ο καθένας από εμάς που θέλει να προσφέρει θα έρχεται σε απευθείας επαφή με το Ίδρυμα και θα μπορεί να δώσει φαγητό σε οικογένειες που βρίσκονται κοντά του και έχουν άμεση ανάγκη.

Τρόφιμα από το Προσφέρω

Λαμβάνουν, λοιπόν, μέρος στο διαγωνισμό Launching People με σκοπό την υλοποίηση τέτοιου είδους δράσεων και χρειάζονται την ψήφο μας. Μπορείτε να μπείτε σε αυτή τη διεύθυνση https://apps.facebook.com/launchingpeople-gr/project/993  και να πατήσετε Υποστήριξη.

http://www.prismanews.gr

This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s