Ευτυχία.Ευτυχώς…|της Bluebubbles

Θέλω να με πας πίσω. Εκεί που οι σκέψεις μου έχουν εικόνα, που οι μνήμες μου παύουν να είναι θολές αναμνήσεις. Ευτυχώς καμιά φορά με βοηθούν και οι φωτογραφίες να συνέλθω. Να θυμηθώ πως πίσω απ΄τις θαμπές εικόνες των πρώτων μου ονείρων, υπήρχε μια αδιόρατη και σε γενικές γραμμές, αδικαιολόγητη ευτυχία. Ευτυχώς. Θέλω να με πας εκεί που έχει τόση ησυχία που φοβάμαι. Φοβάμαι γιατί εκεί ακούω ξεκάθαρα τις απαιτήσεις μου και η ευκαιρία ν’αλλάξω τη γκρίνια μου γίνεται πραγματικότητα. Ευτυχώς.

Βέβαια καλύτερα για όλους να γυρίσω πίσω. Ν’αφήσω τον θόρυβο του δρόμου να πνίξει τις φωνές μου, να μην μ’ακούω, να βρω την ησυχία μου ακόμη και από μένα. Να χαθώ ανάμεσα σε κείνους που θέλω να γνωρίσω αλλά ταυτόχρονα δεν βρίσκω και τον λόγο. Αγαπώ αυτούς που αγαπώ, ανάγκη δεν έχω γι’άλλους. Να μείνω εδώ που με τρομάζει όποιος περπατά αργά δίπλα μου κι άθελα μου γίνομαι εγώ ο επικίνδυνος.

Φυσικά είναι καλύτερα να μείνω εδώ. Να ηρεμώ υπό το φως των ειδήσεων που γεμίζουν με άγχος τα όνειρα που δεν κάνω πια, αλλά το βάρος τους στα μάτια αυτών που αγαπώ, να μου κόβει τη νιότη. Θα μείνω εδώ να σε αναγκάσω να με προσέχεις, και να σε γεμίσω με ευθύνες που δεν μ’άφησες να περπατώ ξυπόλητη στο κρύο, που έτρεξες να μου φέρεις το κασκόλ, που δεν με κέρδισες στον χαμένο μου αγώνα και μ’άφησες να πιστεύω ότι με τόσο τρέξιμο κάπου μπορεί να φτάσω.

Να φύγεις, να σωθείς όσο προλαβαίνεις.

This entry was posted in Τα δικά μας κείμενα. and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s