Κανένα Παιδί Πίσω από τα Κάγκελα (Βίντεο)

Κανένα Παιδί Πίσω από τα Κάγκελα!

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ),  συμμετέχει ενεργά στην Παγκόσμια Εκστρατεία για τον τερματισμό της κράτησης των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο παιδιών, στο πλευρό της διεθνούς Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) International Detention Coalition/IDC (Συμμαχία κατά της κράτησης). Η παγκόσμια εκστρατεία κατά της κράτησης ανηλίκων ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2011, με την πρωτοβουλία της IDC και τη συνυπογραφή από το ΕΣΠ και άλλες 21 ΜΚΟ και φορείς που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, επιστολής απευθυνόμενης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη κάθε Κράτους-Μέλους των Ηνωμένων Εθνών, εν όψει της 60ής επετείου της Σύμβασης του 1951 για την Προστασία των Προσφύγων. Επιπλέον, στις 21 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού το ΕΣΠ συνέβαλε στην προώθηση της εκστρατείας υλοποιώντας διαδικτυακή εκστρατεία ενημέρωσης και διαμαρτυρίας κατά της κράτησης ανηλίκων στη χώρα μας.

Υποστηρίζοντας την παγκόσμια εκστρατεία, το ΕΣΠ δηλώνει ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός νομικού πλαισίου για τον τερματισμό της κράτησης των παιδιών για παραβιάσεις της μεταναστευτικής νομοθεσίας, το οποίο θα στοχεύει στην προάσπιση των δικαιωμάτων και της ασφάλειάς τους. Η κράτηση παιδιών, που ούτως ή άλλως αποτελούν μία ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα, συνιστά απόλυτη αποτυχία της υποχρέωσης στο σεβασμό, στην προστασία και στην φροντίδα των δικαιωμάτων των παιδιών και δεν μπορεί ουδέποτε να θεωρηθεί ότι είναι προς το συμφέρον τους. Οι καταστροφικές συνέπειες της κράτησης στην ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών, έχουν τεκμηριωθεί πέρα από κάθε αμφισβήτηση.

Η παγκόσμια αυτή εκστρατεία έφερε την Ελλάδα στο επίκεντρο της προσοχής καθ’ όλο τον Ιούνιο 2012, ορίζοντάς την Focus Country.

  • Διαβάστε εδώ το newsletter της εκστρατείας End Immigration Detention of Children.

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ της εκστρατείας.  Σύντομα και με ελληνικούς υπότιτλους!

 

Δείτε το βίντεο μαθητών σχετικά με την εκστρατεία!

Δείτε παρακάτω την ιστορία του Abassi, ενός 17-χρονου από την Νιγηρία ο οποίος κατέληξε να κρατείται μαζί με άλλους 170 ανθρώπους στη Μυτιλήνη.

 

Άμπντι, 16 ετών από τη Σομαλία. Κρατήθηκε στην Ελλάδα 43 ημέρες.

 

http://www.gcr.gr

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s