Κλείσε το φως, πες «όχι» στην Πτολεμαΐδα 5

Για πρώτη φορά η διεθνής καμπάνια του WWF, η Ώρα της Γης, έχει άρωμα Ελλάδας αφού συνδυάζεται με την πρωτοβουλία της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης κατά της κατασκευής νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα, ενός βρώμικου γίγαντα ισχύος 660 MW και συνολικού κόστους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Έτσι το WWF Ελλάς  καλεί τους πολίτες να σβήσουν τα φώτα το Σάββατο 29 Μαρτίου, για μία ώρα, από τις 8.30 έως τις 9.30 το βράδυ και παράλληλα να υπογράψουν στη διεθνή καμπάνια κατά της κατασκευής νέας μονάδας στην Ελλάδα.
Ήδη περισσότεροι από 12.000 πολίτες έχουν υπογράψει διαδικτυακά την έκκληση του WWF Ελλάς και ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τα σχέδιά της για την Πτολεμαΐδα 5, και να σχεδιάσει ένα καθαρό και ενεργειακά ασφαλές όραμα για την χώρα. Παράλληλα ζητούν από τον γερμανικό τραπεζικό κολοσσό  KfW  να ακυρώσει τα σχέδια χρηματοδότησης της Πτολεμαΐδας 5, και να στρέψει το επενδυτικό της ενδιαφέρον παγκοσμίως από τον λιγνίτη στην καθαρή ενέργεια.
Να σημειωθεί ότι η εκστρατείς η Ώρα της Γης,  ξεκίνησε το 2007 στην Αυστραλία με πρωτοβουλία του WWF και η χώρα μας συμμετείχε για έκτη χρονιά.

topontiki.gr

About Jonathan Livingston

when all is one an one is all, to be a rock an not to roll... Jonathan Livingston@twitter : http://goo.gl/iQnmH
This entry was posted in Περιβάλλον and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s