Μαρόκο: Δεκατρείς άνεργοι τυφλοί προσπάθησαν να αυτοπυρποληθούν

Μαρόκο: Δεκατρείς άνεργοι τυφλοί προσπάθησαν να αυτοπυρποληθούνΔεκατρείς άνεργοι τυφλοί πτυχιούχοι προσπάθησαν την Τετάρτη να αυτοπυρποληθούν στο Ραμπάτ του Μαρόκο, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το πάγωμα των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η μαροκινή αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού όταν οι άνεργοι απείλησαν πως θα αυτοπυρποληθούν.

 

Οι απόφοιτοι είχαν δεθεί όλοι μαζί με σκοινιά τα οποία είχαν περάσει γύρω από τους λαιμούς τους και περιέχυσαν τα ρούχα τους με βενζίνη απειλώντας πως θα αυτοπυρποληθούν, δήλωσε στο Ρόιτερς ένας αυτόπτης μάρτυρας. «Θέλω να υπάρχει δουλειά στη χώρα μου, θέλω να έχει αξιοπρέπεια η χώρα μου», φώναζαν.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί ψέκασαν τους διαδηλωτές με νερό ώστε να μην μπορούν να αρπάξουν φωτιά τα ρούχα τους, πριν τους κυνηγήσουν μακριά χρησιμοποιώντας τα γκλομπ τους.

Στο παρελθόν, η κυβέρνηση της χώρας είχε προβεί σε μαζικές προσλήψεις στη δημόσια διοίκηση ώστε να μειωθούν οι κοινωνικές πιέσεις και οι διαδηλώσεις, ωστόσο οι μεγάλες δαπάνες μετά τις εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης το 2011 προκάλεσαν την αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Επίσης, η κυβέρνηση του Ραμπάτ έχει ανακοινώσει περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τη μείωση των επιδοτήσεων και μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.

ethnos.gr 27-3-2014

disabled.gr

 

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s