Στα «άδυτα» του πλοίου του «χημικού εφιάλτη» (Video)

Την ώρα που η κοινωνία της Κρήτης αντιδρά για το σχέδιο απόρριψης των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, με πολλούς επιστήμονες και μελέτες να κάνουν λόγο για επερχόμενη περιβαλλοντική καταστροφή, το αμερικανικό CNN συμμετείχε σε μία «ξενάγηση» στο αμερικανικό MV Cape Ray που έχει αναλάβει την αποστολή.
 
Όπως αναφέρει το ekriti.gr, «τo «αποστειρωμένο» ρεπορτάζ που βγήκε από την ξενάγηση στο πλοίο μεταδόθηκε από δύο μόνο δίκτυα κι ήταν πανομοιότυπο: το Ιταλικό ΑΝΣΑ και το Αμερικανικό CNN. Φωτογραφίες μοιράστηκαν στα Ισπανικά ΜΜΕ που θέλησαν να παρευρεθούν ενώ το μοναδικό βίντεο τραβήχτηκε από το CNN κι είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό των … προθέσεων.

 
Ο δημοσιογράφος ρωτάει χαμογελώντας τον «πάνοπλο» αρχιεργάτη της υδρόλυσης: Θα είναι μία δουλειά σαν όλες τις άλλες? Κι εκείνος απαντά μέσα από την αντιασφυξιογόνο μάσκα του: Φυσικά. Ο δημοσιογράφος επιμένει λέγοντας: Μόνο που θα είναι στη θάλασσα κι όχι στην ξηρά. Ε ναι, συγκατανεύει ο ερωτώμενος.
 
Ακολουθούν κι άλλοι ιθύνοντες στο ίδιο μήκος κύματος, μόνο που στην αγωνία τους να «χαμηλώσουν» το θέμα και να δώσουν διαβεβαιώσεις ότι όλα είναι απλά κι ακίνδυνα, ξέχασαν ότι όσο επιμένουν να εστιάζουν μονότονα σε καθησυχασμούς χωρίς τεκμηρίωση, μοιάζουν όλο και πιο ύποπτοι. Ακριβώς όπως το εγχείρημά τους.»

Σημειώνεται ότι η περιβαλλοντική οργάνωση «Αρχιπέλαγος», η οποία προσκλήθηκε να παραβρεθεί στην ξενάγηση, αρνήθηκε να συμμετάσχει, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακό παιχνίδι εκ μέρους του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Εξάλλου, όσον αφορά τις εξελίξεις στο ζήτημα της καταστροφής των χημικών της Συρίας, το «Αρχιπέλαγος» αναφέρει ότι «ενώ κάποιοι τόνοι χημικών όπλων από τη Συρία θα αδρανοποιηθούν (επ’ αμοιβή φυσικά) σε χερσαίες εγκαταστάσεις στη Φινλανδία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, τα υπόλοιπα που είναι επικίνδυνα και άκρως τοξικά χημικά όπλα (χαρακτηριζόμενα από τη Διεθνή Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα ως Schedule 1), συγκεκριμένα 20 τόνοι του τρομερού «αερίου μουστάρδας» και 540 τόνοι του λεγόμενου DF (Methylphosphonyle difluoride), θα καταστραφούν εν πλω στη Μεσόγειο, δεδομένου ότι καμία χώρα δεν δέχτηκε την καταστροφή σε χερσαίες εγκαταστάσεις της, προφανώς λόγω του κινδύνου.»

Δείτε το βίντεο στην ιστοσελίδα του CNN.

http://www.topontiki.gr/

About Jonathan Livingston

when all is one an one is all, to be a rock an not to roll... Jonathan Livingston@twitter : http://goo.gl/iQnmH
This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε, Περιβάλλον and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s