Η παιδική χορωδία Rosarte στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Χορωδιών 2014

Η Παιδική Χορωδία Rosarte ιδρύθηκε το 2008, από τη μαέστρο Ρόζη Μαστροσάββα, η οποία με την ιδιότητα της μαέστρου της παιδικής χορωδίας του Δήμου Αθηναίων, κατέκτησε και χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο στην ιστορία της χρυσό μετάλλιο, στην 5η Ολυμπιάδα Χορωδιών (Κατηγορία 1 – Παιδικές Χορωδίες), που διεξήχθη το καλοκαίρι του 2008 στο Graz της Αυστρίας.

Η Rosarte στην Ολυμπιάδα Χορωδιών στη Ρίγα Λετονίας  (World Choir Games)

Υποστηρίξτε την πρωτοπόρα και βραβευμένη ελληνική παιδική χορωδία να εκπληρώσει το όνειρό της και να διαγωνιστεί στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Χορωδιών 2014

«TOSCA», ΙΟΥΛΙΟΣ 2012, ΗΡΩΔΕΙΟ-HERODION 

Το 2008, η Rosarte είναι η πρώτη ελληνική παιδική χορωδία που κέρδισε χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιάδα Χορωδιών (5η Ολυμπιάδα Χορωδιών, 1η κατηγορία: Παιδικές χορωδίες) η οποία έγινε στο Graz της Αυστρίας το 2008. (Στην Ολυμπιάδα εμφανίστηκε με το όνομα «Athens’ Children’s Choir»).

Φέτος η Rosarte θα διαγωνιστεί και πάλι στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Χορωδιών στη Ρίγα της Λετονίας και θα αποπειραθεί να κερδίσει το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να αριστεύσουμε σε έναν διαγωνισμό που περιλαμβάνει 500 χορωδίες από τουλάχιστον 100 χώρες και, μέσω αυτού, να συνεισφέρουμε στην προώθηση του πολιτισμού της χώρας μας. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2014 και στο μεταξύ κάνουμε πρόβες πυρετωδώς, προετοιμαζόμενοι να διαγωνιστούμε στην κατηγορία για παιδιά 10-16 ετών και ταυτόχρονα φέρνουμε εις πέρας fundraising εκδηλώσεις και συναυλίες.

Η Rosarte ιδρύθηκε το 2008 από τη μαέστρο της, Ρόζη Μαστροσάββα και απαρτίζεται από 250 παιδιά και εφήβους, ηλικίας 5-20 ετών. Η χορωδία έχει τρία τμήματα: φωνητικής προετοιμασίας, παιδικό και παιδικό-νεανικό τμήμα. Μεταξύ των πολλών εμφανίσεών της περιλαμβάνονται η συμμετοχή της σε χορωδιακά φεστιβάλ, σε συναυλίες στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, στα Δημήτρια της Θεσσαλονίκης και στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Η χορωδία έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μαέστρους, όπως ο Ph. Augen, ο Λ. Καρυτινός, ο Α. Μπαλτάς, ο Μ. Μιχαηλίδης, ο Β. Φιδετζής, ο Ν. Τσούχλος, ο Ι. Βουδούρης, ο Α. Πυλαρινός, ο Ν. Χαλλιάσας, και με συμφωνικές ορχήστρες και χορωδίες όπως της Εθν.Λυρικής Σκηνής, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα και άλλες. Επιπλέον, έχει πάρει μέρος σε ντοκυμαντέρ, ηχογραφήσεις, διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και έχει δραστηριοποιηθεί σε αφιλοκερδείς συναυλίες για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά παιδιά με προβλήματα υγείας).

 

«CARMEN», ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, 2011 -GREEK NATIONAL OPERA

Διαδυκτιακοί μας τόποι:

https://www.facebook.com/pages/CHILDRENS-CHOIR-ROSARTE/247818604792

http://rosartechoir.wordpress.com/

http://www.rosarte.gr

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ!

Και να πώς μπορείτε να βοηθήσετε στην προσπάθειά μας για την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου: στην Ρίγα η χορωδία θα πάρει μέρος με 50 παιδιά, που χρειάζεται να καλύψουν τα έξοδα των αεροπορικών τους εισιτηρίων και της διαμονής ανά ημέρα. Αυτό είναι πολύ δύσκολο για τις οικογένειές τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Η Rosarte είναι ένα αυτοδιαχειριζόμενο σύνολο και δε λαμβάνει καμία κρατική επιχορήγηση. Βασίζεται σε συμβολικές χαμηλές συνδρομές μηνιαίως ώστε να καλύπτει τα πάγια έξοδά της.

Τα συνολικά μας έξοδα για να ταξιδέψουμε στη Ρίγα είναι 56.000 δολλάρια (αεροπορ. εισιτήρια, διαμονή ανά ημέρα για 50 παιδιά και 10 ενήλικες συνοδούς). Ζητούμε την υποστήριξή σας, είτε με δική σας συνεισφορά, είτε με το να κάνετε γνωστή την καμπάνια μας και να ενθαρρύνετε τους φίλους σας να μας στηρίξουν. Σας χρειαζόμαστε προκειμένου να ταξιδέψουμε στη Ρίγα, δεν μπορούμε να διαγωνιστούμε χωρίς την υποστήριξή σας!

Τι θα επιτύχει η χορωδία:

Σ’ αυτούς τους καιρούς οικονομικής κρίσης και δυσκολιών, η Rosarte αποτελεί ένα εμπνευστικό παράδειγμα του τι μπορεί να καταφέρει η Ελλάδα με λίγα και περιορισμένα μέσα. Αποτελεί φάρο ελπίδας για παιδιά και νέους, δείχνοντάς τους ότι είναι εφικτό να αγωνίζονται, να πραγματοποιούν τα όνειρα και να πετυχαίνουν τους στόχους τους στη ζωή.

Συνεισφορά σε είδος: Η συνεισφορά σας είναι ανεκτίμητη στην προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε έναν μόνιμο χορηγό. Επιπλέον, είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις για συναυλίες, φωτογραφήσεις της χορωδίας όπως και για εκδηλώσεις για εξεύρεση πόρων. Παρακαλούμε γράψτε στη Ρόζη Μαστροσάββα, τη μαέστρο της, στο rosierosarte@hotmail.com.

Τι θα συμβεί αν ξεπεράσουμε το ποσό του στόχου μας ; To ποσό θα καλύψει τα έξοδα που απομένουν για το ταξίδι στη Ρίγα. Μέχρι στιγμής, έχουμε συγκεντρώσει περίπου 10.000$ από τα 56.000 του στόχου μας και θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε εκδηλώσεις εξεύρεσης πόρων και συναυλίες.

Το παρόν σχεδιάγραμμα του project μας

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Χορωδιών στη Ρίγα θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2014. Γι’ αυτό ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για να διαγωνιστούμε στο τμήμα 10-16 ετών, ενώ παράλληλα διοργανώνουμε εκδηλώσεις εξεύρεσης πόρων και συναυλίες.

 

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

Προσφορά $5 ή περισσότερα

Έχετε την βαθιά ευγνωμοσύνη μας.

Προσφορά $10 ή περισσότερα

Ένα ειδικά σχεδιασμένο για τη Rosarte καπελάκι

Προβλεπόμενη παράδοση: Ιούνιος 2014

(+ $5 USD για παράδοση εκτός Η.Π.Α.)

Προσφορά $20 ή περισσότερα

Ηχογράφηση υψηλής ποιότητας από μια live συναυλία της Rosarte, παραδοτέα σε σας μέσω ίντερνετ (ψηφιακό download)

Προβλεπόμενη παράδοση: Ιούνιος 2014

Προσφορά $50 ή περισσότερα

Δημόσιο ευχαριστήριο στη σελίδα μας στο facebook + ηχογράφηση υψηλής ποιότητας από μια live συναυλία της Rosarte, παραδοτέα σε σας μέσω ίντερνετ (ψηφιακό download).

Προβλεπόμενη παράδοση: Ιούνιος 2014

Προσφορά $100 ή περισσότερα

Προσωπικό ευχαριστήριο γράμμα, υπογεγραμμένη μια τυπωμένη φωτογραφία της χορωδίας, δημόσιο ευχαριστήριο στη σελίδα μας στο facebook + ηχογράφηση υψηλής ποιότητας από μια live συναυλία της Rosarte, παραδοτέα σε σας μέσω ίντερνετ (ψηφιακό download)

Προβλεπόμενη παράδοση: Ιούνιος 2014

(+ $6 USD για παράδοση εκτός Η.Π.Α.)

Προσφορά $200 ή περισσότερα

Θα λάβετε ένα CD της χορωδίας, προσωπικό ευχαριστήριο γράμμα, υπογεγραμμένη μια τυπωμένη φωτογραφία της χορωδίας, δημόσιο ευχαριστήριο στη σελίδα μας στο facebook + ηχογράφηση υψηλής ποιότητας από μια live συναυλία της Rosarte, παραδοτέα σε σας μέσω ίντερνετ (ψηφιακό download)

Προβλεπόμενη παράδοση: Ιούνιος 2014

(+ $8 USD για παράδοση εκτός Η.Π.Α.)

Προσφορά $500 ή περισσότερα

Θα λάβετε Δύο δωρεάν εισιτήρια για οποιαδήποτε συναυλία της χορωδίας το παρόν έτος. Επίσης ένα DVD και ένα CD της χορωδίας + προσωπικό ευχαριστήριο γράμμα, υπογεγραμμένη μια τυπωμένη φωτογραφία της χορωδίας + δημόσιο ευχαριστήριο στη σελίδα μας στο facebook + ηχογράφηση υψηλής ποιότητας από μια live συναυλία της Rosarte, παραδοτέα σε σας μέσω ίντερνετ (ψηφιακό download).

Προβλεπόμενη παράδοση: Ιούνιος 2014

(+ $8 USD για παράδοση εκτός Η.Π.Α.)

Προσφορά $1000 ή περισσότερα

Τέσσερα δωρεάν εισιτήρια για οποιαδήποτε συναυλία της χορωδίας το παρόν έτος. Επίσης, θα επονομαστείτε «Υποστηρικτής της Χορωδίας» στην ιστοσελίδα μας για όλο το έτος + θα λάβετε ένα DVD και ένα CD της χορωδίας + προσωπικό ευχαριστήριο γράμμα, υπογεγραμμένη μια τυπωμένη φωτογραφία της χορωδίας, δημόσιο ευχαριστήριο στη σελίδα μας στο facebook + ηχογράφηση υψηλής ποιότητας από μια live συναυλία της Rosarte, παραδοτέα σε σας μέσω ίντερνετ (ψηφιακό download).

Προβλεπόμενη παράδοση: Ιούνιος 2014, (+ $8 USD για παράδοση εκτός Η.Π.Α.)

Προσφορά $5,000 ή περισσότερα

Θα ανεβάσουμε ένα προσωπικό ευχαριστήριο στο κανάλι μας στο YouTube, με ονομαστική αναφορά σε σας, συνδεδεμένο με ένα τραγούδι από το ρεπερτόριό μας, σε στυλ της αρεσκείας σας (κλασική, ποπ ή παραδοσιακή μουσική ή μιούζικαλ). Επιπλέον: Δύο δωρεάν εισιτήρια σε οποιαδήποτε συναυλία της χορωδίας το παρόν έτος. Επίσης, θα επονομαστείτε «Υποστηρικτής της Χορωδίας» στην ιστοσελίδα μας για όλο το έτος και θα λάβετε ένα DVD και ένα CD της χορωδίας + προσωπικό ευχαριστήριο γράμμα, υπογεγραμμένη μια τυπωμένη φωτογραφία της χορωδίας+ δημόσιο ευχαριστήριο στη σελίδα μας στο facebook + ηχογράφηση υψηλής ποιότητας από μια live συναυλία της Rosarte, παραδοτέα σε σας μέσω ίντερνετ (ψηφιακό download).

Προβλεπόμενη παράδοση: Ιούνιος 2014  (+ $8 USD για παράδοση εκτός Η.Π.Α.)

Προσφορά $10,000 ή περισσότερα

Θα επονομαστείτε «Ευεργέτης της Χορωδίας» σε όλα τα προγράμματα των εμφανίσεων της χορωδίας έως και τον Δεκέμβριο του 2015. Θα ανεβάσουμε ένα προσωπικό ευχαριστήριο στο κανάλι μας στο YouTube, με ονομαστική αναφορά σε σας, συνδεδεμένο με ένα τραγούδι από το ρεπερτόριό μας, σε στυλ της αρεσκείας σας (κλασική, ποπ ή παραδοσιακή μουσική ή μιούζικαλ). Επιπλέον: τέσσερα δωρεάν εισιτήρια σε οποιαδήποτε συναυλία της χορωδίας το παρόν έτος. Επίσης, θα επονομαστείτε «Υποστηρικτής της Χορωδίας» στην ιστοσελίδα μας για όλο το έτος + θα λάβετε ένα DVD και ένα CD της χορωδίας + προσωπικό ευχαριστήριο γράμμα, υπογεγραμμένη μια τυπωμένη φωτογραφία της χορωδίας + δημόσιο ευχαριστήριο στη σελίδα μας στο facebook + ηχογράφηση υψηλής ποιότητας από μια live συναυλία της Rosarte, παραδοτέα σε σας μέσω ίντερνετ (ψηφιακό download.

Προβλεπόμενη παράδοση: Ιούνιος 2014

(+ $8 USD για παράδοση εκτός Η.Π.Α.)

 

Ανάμεσα στις πιο αξιόλογες εμφανίσεις της αναφέρουμε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη Χορωδιακή Ολυμπιάδα του 2008 (WorldChoirGames, Graz, Αυστρία) και τη συμμετοχή: στην τελετή έναρξης των SpecialOlympics με τον Εθνικό μας Ύμνο (Παναθηναϊκό Στάδιο, 2011), στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας προς την Αγγλία με τον Ολυμπιακό Ύμνο (Παναθηναϊκό Στάδιο, 2012), στις μεγάλες χριστουγεννιάτικες συναυλίες της ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις όπερες Tosca (Μέγαρο Μουσικής 2011 και Ηρώδειο 2012), Carmen (Εθνική Λυρική Σκηνή, 2010 & 2011), Pagliacci (Ηρώδειο, ΕΛΣ, 2009 & 2011), Τannhäuser (Μέγαρο Μουσικής, 2009), κ.ά..

Σημαντική επίσης είναι η δραστηριοποίηση της χορωδίας σε αφιλοκερδείς συναυλίες για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως ενδεικτικά, σε εκδήλωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Μέγαρο Μουσικής, 2011),στο παιδικό τμήμα του καρδιολογικού νοσοκομείου «Ωνάσειο», στο ογκολογικό τμήμα του «Παίδων», στο «Υγεία» και στο «Μητέρα», σε εκδηλώσεις για τη «Φλόγα», τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ και ΑΜΕΑ, την «ActionAid»(2013, ηχογράφηση σε cd των “Onirama”) και την «Πίστη» (Φλοίσβος), σε γηροκομεία κ.ά..

 

Η χορωδία ROSARTE ξεκίνησε την καμπάνια της για την επίτευξη χρηματοδότησης στα πλαίσια της συμμετοχής της στην παγκόσμια χορωδιακή Ολυμπιάδα (World Choir Games, Λετoνία Ιούλιος 2014), με την ελπίδα να φέρει άλλο ένα χρυσό μετάλλιο!!!

Μας χρειάζεται όλους σε αυτήν την προσπάθεια για να φτάσουν το όνειρο! 

 

“Ανθρώπους που τραγουδούν, μην τους φοβάσαι.”

Ένα ψηλό παράθυρο είναι το τραγούδι.
Βλέπει στο δρόμο, βλέπει και στον ουρανό.
Απ’ αυτό το παράθυρο κοιτάμε τον κόσμο.

Γ. Ρίτσος

https://www.indiegogo.com/projects/rosarte-at-the-world-choir-games#home

This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s