Πετάει ο ιπποπόταμος; Πετάει!

Οι ιπποπόταμοι πετάνε, οι καμηλοπαρδάλεις δένουν κόμπο τον μακρύ λαιμό τους, ακουστικά τηλεφώνου φυτρώνουν στην έρημο και κάτι περίεργοι χαρακτήρες με ξυλοπόδαρα κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Όλα μπορούν να συμβούν στον κόσμο του Dariusz Klimczak.

Ο Dariusz Klimczak γεννήθηκε το 1967 στο Sieradz της Πολωνίας. Παρόλο που φωτογραφίζει ανελλιπώς τα τελευταία 25 χρόνια, ο ίδιος δηλώνει πως το πραγματικό του πάθος για τη φωτογραφία γεννήθηκε πολύ πρόσφατα.

εικόνα άρθρου (article's image)

Στις εικόνες που δημιουργεί ο Dariusz, καθημερινά αντικείμενα παίρνουν αναπάντεχους ρόλους, απλοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας αψηφούν τη βαρύτητα κι άλλους νόμους της φυσικής και ζώα μας δείχνουν μια διαφορετική πλευρά του εαυτού τους.

Η προτίμησή του στο ασπρόμαυρο συντελεί στο να φαίνονται οι εικόνες του ακόμα πιο μαγευτικές, αλλά και οι έγχρωμες δεν υστερούν σε γοητεία, καθώς προσφέρουν μια νότα ρεαλισμού σε έναν κόσμο όπου τίποτα δεν είναι όπως θα έπρεπε.

Όλες οι εικόνες του Dariusz βασίζονται σε φωτογραφίες που έχει τραβήξει ο ίδιος, συνδυάζοντάς τες αργότερα με αριστοτεχνικό τρόπο ώστε να δημιουργούνται εικόνες που δίνουν την εντύπωση πως ο κόσμος που προβάλλει ίσως και να υπάρχει στην πραγματικότητα.

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (article's cover image)

This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε, Παράξενα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s