Αδιάβαστη πραγματικότητα…|της Bluebubbles

Τι κέρδισα που τόσα χρόνια γέμιζα τα ράφια μου με ψεύτικους ήρωες και ματαιόδοξους πειρατές; Που τόσα χρόνια η μόνη μου ανησυχία ήταν η επίμονη σκόνη που ζόριζε την κάθε μου ανάσα; Κι όμως η τυχαία επιλογή των βιβλίων ξαφνικά μου χαράζει έναν τίτλο εντελώς προκαθορισμένο.

Καταστροφή η μόνη λέξη που συνδέει εμένα με εμένα ακριβώς. Καθώς τα παρατηρώ ένα ένα, αγαπημένα, διαβασμένα, ημι-τελειωμένα, εκφυλισμένα και ξεπερασμένα από χρόνια, ένα δάκρυ κύλησε απ’τη ζωή μου και ήταν ικανό να βρέξει όλη μου την ύπαρξη. Να γεμίσει με αλκοόλ το αίμα μου και να στεγνώσει τις αμφιβολίες από τη σκέψη μου. Μια σταγόνα αρκετή για να ιδρώσει το κορμί μου και να το αναγκάσει να καίγεται. Να καίγεται στην εικόνα του βιαστικού φευγιού σου. Με τη στροφή εκείνη να είναι άξια μακροχρόνιας διαμαρτυρίας στο μεγαλύτερο στάδιο του κόσμου. Και το φύσημα εκείνο που  βοήθησε, άθελά του, στην επαναφορά της συνείδησης μου, έγινε εχθρός μοναδικός. Εχθρός, σύμμαχος και πεδίο βολής. Η τελευταία ανάσα, σχεδόν δεν έγινε ποτέ και η σκιά σου ήδη απομακρύνεται. Κρυφογελούν τα φώτα του δρόμου, κάνουν πως φωτίζουν αδιάφορα μα θαμπώνουν επίτηδες και το σκηνικό αλλάζει.

Ασπρόμαυρο με ύφος υπεροψίας που πηγάζει απ΄τη αφελή μου πεποίθηση ότι τον κόσμο τον  ορίζω εγώ. Ότι τα χέρια μου θα σταθούν άξια εμπιστοσύνης και ότι το κορμί μου θα κρατηθεί ευθύ και σταθερό. Ότι η σελίδα θ’αλλάξει όταν τελειώσω το διάβασμα εγώ και μόνο εγώ.

Οι εικόνες δεν μου δείχνουν πια κανένα κόσμο και τα χρώματα που κάποτε γέμιζαν τα μάτια μου ξεθώριασαν. Δεν τα πρόλαβα.

Να βουτάς με τα μάτια ανοιχτά, για όσο.

(Birdy,Words as weapons)

Advertisements
This entry was posted in Τα δικά μας κείμενα. and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s