Οικογένεια κάθεται όρθια σε ολόκληρο το ταξίδι για να αποβιβαστεί πρώτη από το πλοίο

cf10176977e016207c7653b69f8eef19«Η κούραση και η ταλαιπωρία δεν είναι τίποτα μπροστά στο συναίσθημα του να πατάς το πόδι σου στην στεριά πριν από όλους τους άλλους επιβάτες», δήλωσε λίγο μετά στο «Κουλούρι» ο «αρχηγός» της τετραμελούς οικογένειας Γιάννης Διαμαντόπουλος. «Είναι αλήθεια πως πάντα φροντίζα να είμαι από νωρίς στην έξοδο προκειμένου να βγω πρώτος από το πλοίο, ωστόσο ποτέ σε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι και λίγες φορές νύχτα», σημείωσε ο 45χρονος, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο, «δύσκολο», δρομολόγιο το οποίο αναχωρεί από το Ηράκλειο στις δέκα το βράδυ και ταξιδεύει για τις επόμενες οχτώμιση ώρες υπό το φως των αστεριών μέχρι τελικά να δέσει στον Πειραιά.

Φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι επιβάτες θεωρούν ιδιαίτερα σημαντικό να αποβιβαστούν πρώτοι από το πλοίο. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες του Πανεπιστημίου Αθηνών, μεγάλη διαφορά εμφανίζεται στη στιγμή που αρχίζει να σχηματίζεται η ουρά σε σχέση με παλαιότερα. Συγκεκριμένα, στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 οι επιβάτες σηκώνονταν περίπου δέκα λεπτά προτού δέσει το πλοίο, από το 2000 και μετά οι περισσότεροι επιβάτες άρχισαν να περνούν ολοένα και περισσότερο χρόνο όρθιοι, ενώ σήμερα δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν να μην κάτσουν σε καμία στιγμή της διαδρομής προκειμένου να αποβιβαστούν πρώτοι από το πλοίο.

«Μεγάλο μέρος της επιτυχίας το οφείλω στους δύο γιους μου οι οποίοι παρέμεναν όρθιοι όσο εγώ και η γυναίκα μου ξεκουραζόμασταν και μας έφερναν νερό και φαγητό όποτε το χρειαστήκαμε», δήλωσε ο κ. Διαμαντόπουλος αναφερόμενος στον εννιάχρονο Δημήτρη και τον εντεκάχρονο Παύλο οι οποίοι αποκοιμήθηκαν ξαπλωμένοι στο πεζοδρόμιο την ώρα της συνέντευξης. «Πλέον, πιστεύω η επόμενη πρόκληση θα είναι σε ταξίδι εκτός Ελλάδας. Ήδη σκεφτόμαστε με την γυναίκα μου πόσο ωραίο θα ήταν να αποβιβαζόμασταν πρώτοι στη Νέα Υόρκη από πλοίο που διέσχισε τον Ατλαντικό», κατέληξε περιχαρής.

tokoulouri.gr

This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s