Πόσο ρατσιστής είσαι; Σταμάτα, σκέψου, σεβάσου (Βίντεο)

y:MvTyI41PvTk.480x360

Μια συγκινητική τηλεοπτική διαφήμιση που έχει σκοπό να… περάσει αντιρατσιστικά μηνύματα, προβάλλεται τις τελευταίες μέρες στην Αυστραλία και ταυτόχρονα κάνει τον γύρο του διαδικτύου παγκοσμίως. Το τηλεοπτικό σποτ είναι μέρος μία αντιρατσιστικής καμπάνιας με τίτλο «Beyond Blue» και δείχνει πόσο διαδεδομένος είναι ο ρατσισμός ακόμα και σε μία πολυπολιτισμική χωρα όπως η Αυστραλία.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube τη Δευτέρα, θέτει το ερώτημα: «Γιατί θα πρέπει κάποιος να αισθάνεται άσχημα, επειδή είναι αυτό που είναι;» Μάλιστα, μετά από έρευνα της συγκεκριμένης καμπάνιας που έγινε στην Αυστραλία, προέκυψαν ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία. «Ένας στους πέντε, παραδέχθηκε ότι θα απομακρυνθεί εάν κάποιος ιθαγενής καθίσει δίπλα του, ενώ οι μισοί από αυτούς δεν συνειδητοποιούν καν, ότι αυτό αποτελεί πράξη διάκρισης». Με αφορμή την συγκεκριμένη τηλεοπτική διαφήμιση αλλά και την σχετική έρευνα που έγινε, ο πρόεδρος της «Beyond Blue», Jeff Kennett δήλωσε: «Αυτή η έρευνα δείχνει ότι ο ρατσισμός στην Αυστραλία εξακολουθεί να υπάρχει και δυστυχώς καταστρέφει τις ζωές».

http://www.kar.org.gr/2014/08/03/video-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%BF%CF%85/

This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s