18 Αυγούστου 2014…|της Bluebubbles

Ακόμη δεν μπορώ να ξεχάσω εκείνη τη λάμψη των ματιών σου. Εκείνη τη λάμψη που είναι γεμάτη απ΄το χρώμα του πνιγμένου ήλιου. Εκείνη τη γκριμάτσα που έκανες όταν αποφάσισα να αρνηθώ,το ήξερες. Πάντα με ξέρεις.Πριν από μένα.Πάντα να έχεις τόσο άδικο κι εγώ να παλεύω για να σε βγάλω σωστό. Πάντα. Ευτυχώς βουτάω και το κρύο νερό βοηθάει στο να με κοροϊδέψω. Στην προσπάθεια μου να σε ξεχάσω εστίασα όλη μου τη σκέψη σε σένα. Σε μένα βασικά.Ειδικά.Πολύ ειδικά.

Ο δρόμος που ανοίγω με τα δυο μου χέρια στο νερό μου δίνει την απαραίτητη ψευδαίσθηση μέχρι την ύστατή μου ανάσα. Μπροστά κανείς. Όπως πάντα.Τα χέρια μου με πάν εκεί ακριβώς που μπορώ. Πίσω στη στεριά.Ταξίδι για άτολμους και φευγάτους.Στεριά και καθώς βγαίνω ένα τσούρμο από τρεχάτους λευκούς σταλαγμίτες με βοηθούν να επιταχύνω το βήμα μου. Με βοηθούν τόσο που πέφτω κάτω.Πέφτω και μένω εκεί.Εκεί θα μείνω.Για ώρα. Χαζεύω τα ακούραστα κύματα να έρχονται κατά πάνω μου μόνο και μόνο για να έρθω κοντά σου.Κατά πάνω μου για να έρθω κοντά σου.

Σχεδόν αναπόφευκτη η φυγή μου.Σηκώνομαι και βουτάω ξανά.Μέσα μου νομίζω βρίζω.Θα παίξω μαζί τους. Θα πάω βαθιά και η πορεία που θ’ακολουθήσω θα είναι αντίθετη. Ξέρεις ότι περιμένω. Θα νυχτώσει κι εγώ θα θαλασσοπνίγομαι πάντα με την ησυχία μου. Η πορεία μου θα είναι αργή και να ξέρεις,για να μην ανησυχείς, ότι μάλλον θα περιμένω την ηρεμία του ξημερώματος για να βγω.

Να μου λείπεις όπως τώρα,αν τολμάς.

Σε σένα που ξέχασα στην αμμουδιά και κάηκαν οι πατούσες μου για να χαθώ.

Ευανθία Ρεμπούτσικα, Μέσα από σένα.

This entry was posted in Τα δικά μας κείμενα. and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s