Πωλούνται χάδια

01samantha_hess_430
Επαγγελματίας «αγκαλιαστής». Αυτό εμπνεύστηκε η Samantha Hess και άνοιξε στην πόλη της, το Όρεγκον, το πρώτο «κατάστημα» που προσφέρει αγκαλιές και χάδια σε όσους το έχουν ανάγκη, έναντι 60 δολαρίων την ώρα.

Το Cuddle Up To Me δεν έχει διόλου ερωτικό προσανατολισμό. Ένα μονόωρο ραντεβού περιλαμβάνει μόνο αγκαλιές και χάδια σε διάφορες στάσεις. Η εμπνευστής του σκέφτηκε την ιδέα όταν η ίδια έφτασε σε ένα σημείο της ζωής της όπου είχε τόσο μεγάλη ανάγκη γι’ αυτή την ανθρώπινη επαφή, που δεν θα την πείραζε ακόμα και να πληρώσει. Έτσι οραματίστηκε ένα μέρος όπου οι αγκαλιές αφθονούν για όλους, «ώστε οι άνθρωποι να έχουν το επίπεδο της ανθρώπινης επαφής που χρειάζονται για να βρεθούν και πάλι στο βέλτιστο ψυχολογικά επίπεδο του εαυτού τους».
Η Hess λαμβάνει μέχρι και 10.000 ηλεκτρονικά μηνύματα την εβδομάδα για ραντεβού. Η επιχείρηση της αγκαλιάς λειτουργεί 6 φορές την εβδομάδα. Η ομιλία είναι προαιρετική ενώ οι πελάτες ενθαρρύνονται να φοράνε πιτζάμες.
Η είδηση της εμπορευματοποίησης της αγκαλιάς είναι γλυκόπικρη. Από τη μια, καλύπτει ανάγκες ανθρώπων που δεν μπορούν να τις καλύψουν με άλλο τρόπο. Από την άλλη, τονίζει αδιαμφισβήτητα την κοινωνική απομόνωση, τις λειψές ανθρώπινες σχέσεις και τη μοναξιά.
[Πηγή: www.doctv.gr]
This entry was posted in Παράξενα and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s