Εγώ είμαι |του lukofws

1Ξημέρωσε. Ανοίγεις τα μάτια με δυσκολία. Περιμένεις να βρεις δυο άλλα μάτια να σε κοιτάζουν, ένα κορμί να ζητιανεύει τα χάδια σου, να ακούσεις μια νυσταγμένη φωνή να χουζουρεύει και να παρακαλά να κοιμηθείτε λίγο ακόμα. Συναντάς απλώς το κενό λευκό του τοίχου και τον ήχο της βροχής. Για λίγα δευτερόλεπτα σκέφτεσαι να απελπιστείς, να αρχίσεις τη γκρίνια για ανεκπλήρωτους έρωτες, χαμένες ευκαιρίες και λάθος επιλογές. Τελικά απλώς μειδιάς με τον εαυτό σου και πας να νιφτείς.

Μπαίνεις στο μπάνιο, βρέχεις το πρόσωπο σου, αρπάζεις μια λευκή πετσέτα, σκουπίζεσαι, κοιτάς τον καθρέφτη και τότε το βλέπεις. Δύο λέξεις με κεφαλαία γράμματα γραμμένες με φούξια κραγιόν – ή μήπως ήταν πράσινο – πάνω στον καθρέφτη σου: ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ

Έτσι χωρίς στίξη. Χωρίς να γνωρίζεις αν σε καλούν να αναρωτηθείς για την πορεία σου (;), αν σε καλούν να συμπληρώσεις την αλήθεια (,), αν σε επαινούν για αυτά που δημιούργησες (!) ή αν απλώς σε φέρνουν προ τετελεσμένων γεγονότων (.).

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ

Δύο λέξεις που τρυπούν τον καθρέφτη, τρυπούν τον τοίχο και δημιουργούν μια σκοτεινή απύθμενη τρύπα που καταλήγει στη ψυχή σου. Σε αυτό που είσαι, σε αυτό που είχες ξεχάσει πως είσαι και σε αυτό που ελπίζεις να είσαι.

Μια τρύπα που σε φέρνει αντιμέτωπο με συναισθήματα γνωστά και λάθη κοινότυπα, που είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις για άλλη μια φορά, ελπίζοντας, αυτή τη φορά, να το κάνεις λίγο καλύτερα, σίγουρος, όμως, πως στο τέλος πάλι θα χάσεις.

Γιατί η μαγεία, για να δημιουργηθεί, δε χρειάζεται παρά ένας μισοφαγωμένος «καρπός» που σου προσφέρθηκε στα χείλη. Κανείς, ούτε καν εσύ ο ίδιος, δε θα καταλάβει πως αυτό είναι δυνατό. Αλλά δεν έχει καμία σημασία. Άλλωστε, τα παραμύθια έχουν περισσότερη πλάκα όταν τα ζεις, παρά όταν τα αναλύεις.

This entry was posted in Τα δικά μας κείμενα.. Bookmark the permalink.

2 Responses to Εγώ είμαι |του lukofws

  1. Ο/Η bluebubbles λέει:

    Πολύ μου άρεσε!

  2. Ο/Η Gil-galad λέει:

    Ακόμα δε με έχεις πάει να δουμε θέατρο…

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s