Bazaar για το χωριό Μόντε στην Αφρική

10731071_10152502247931623_8303128569430389134_n

Εμείς οι Φίλοι του Μόντε σας προσκαλούμε για τρίτη χρονιά στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνουμε από την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, στο χώρο του ΜΕΤApolis, με σκοπό την υποστήριξη του σχολείου του χωριού Μόντε στην Ουγκάντα της Αφρικής.
Στο bazaar θα βρείτε μεταξύ άλλων παραδοσιακά ουγκαντέζικα αντικείμενα, είδη δώρων και τοπικά προϊόντα, καθώς επίσης και χειροποίητες δημιουργίες των παιδιών και των φίλων του Μόντε, όπως ζωγραφιές, χριστουγεννιάτικα στολίδια, μπισκότα κ.α. Στο bazaar θα πωλούνται επίσης φωτογραφίες των μελών της φωτογραφικής ομάδας του METApolis, και θα προβάλλονται βίντεο και φωτογραφίες από το χωριό Μόντε. Οι Φίλοι του Μόντε θα βρίσκονται εκεί για να συζητήσουν μαζί σας και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από το Μόντε. Οι φίλοι του Μόντε σας περιμένουν για να γνωρίσετε μαζί την πολύχρωμη και ιδιαίτερη αυτή χώρα.
Όλα τα έσοδα του bazaar θα διατεθούν για την ενίσχυση του χωριού Μόντε.
Με τα έσοδα από το παζάρι φέτος ελπίζουμε να καταφέρουμε να μεταφέρουμε τρεχούμενο νερό από το πηγάδι στους θαλάμους και στις τουαλέτες των παιδιών στο οικοτροφείο.

Ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 17.00 – 23.00 και το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 10.00 – 23.00

Event I Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 στις 20.00
Αφρικάνικα ακούσματα θα γεμίσουν τον πεζόδρομο της Αιόλου
Παίζουν αφρικάνικα κρουστά οι Tribal West !!!

Είσοδος ελεύθερη

Μόντε
Το Μόντε είναι ένα μικρό χωριό στην Ουγκάντα, που βρίσκεται 200 χλμ βόρεια της πρωτεύουσας Καμπάλα. Ύστερα από πρόσκληση του παπα- Αντώνη Μουτουάμπε, ιερέα της Ορθόδοξης Χριστιανικής ενορίας στην περιοχή, τον Απρίλιο του 2009 οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας πραγματοποίησαν διερευνητική αποστολή στην Ουγκάντα με στόχο την καταγραφή και την ανάλυση των ιατρικών αναγκών του πληθυσμού. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ευαίσθητη ομάδα των μητέρων φορέων HIV, καθώς και των ορφανών παιδιών που ζουν μακριά από την πρωτεύουσα Καμπάλα, χωρίς καμία ιατρική υποστήριξη.
Η Ουγκάντα των 30 εκατομμυρίων αποτελεί σήμερα μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου με προσδόκιμο μέσο όρο ζωής λιγότερο από 50 χρόνια. Επιπλέον πάνω από 1,6 εκατομμύρια- το 80% του συνολικού πληθυσμού της βόρειας Ουγκάντα- έχουν εκτοπιστεί και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας διαρκώς τις επιθέσεις του Αντιστασιακού Στρατού του Κυρίου (LRA). Η ελονοσία, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού και οι διάρροιες αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες βρεφικής θνησιμότητας που ευθύνονται για 79 θανάτους παιδιών σε κάθε 1000 γεννήσεις. Περισσότερα από 20.000 βρέφη μολύνονται από τον ιό του HIV ετησίως, ενώ εκατομμύρια μένουν ορφανά καθώς χάνουν τους γονείς τους από τον ιό. Ο μισός πληθυσμός της χώρας δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό και σχεδόν το 40% των πολιτών παραμένει πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας.

Πληροφορίες:
METApolis | Aιόλου 48-50, Αθήνα
MetaFriendsofMonde@gmail.com | Like: FriendsOfMonde

When: December 12, 2014 – December 13, 2014 all-day
Where: Metapolis Home
αιόλου 48-50
Αθήνα

http://multikulti.gr/event/xmas-bazaar-for-monte-village-africa/?instance_id=281189

This entry was posted in Ψυχαγωγία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s