Προσκλήσεις για το νέο ντοκιμαντέρ του Γ. Αυγερόπουλου: «Agora»

Μετά από τέσσερα χρόνια έρευνας και παραγωγής, το νέο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου, «Αγορά» (Agora: Από τη Δημοκρατία στις Αγορές) ολοκληρώθηκε με επιτυχία και από την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, θα προβάλλεται στις Κινηματογραφικές Αίθουσες της Αθήνας (Αλκυονίδα και Στούντιο) και της Θεσσαλονίκης (Ολύμπιον). Άρτιο αισθητικά και καλά τεκμηριωμένο, το ντοκιμαντέρ προσφέρει μία ενδελεχής ανασκόπηση του τι πραγματικά συνέβη τα τελευταία κρίσιμα χρόνια στην Ελλάδα, μέσα από καταλυτικές συνεντεύξεις, αλλά και παρουσίαση των πιο καθοριστικών γεγονότων που επηρέασαν την εξέλιξη της χώρας. Το Tvxs.gr είναι χορηγός επικοινωνίας και έχει εξασφαλίσει διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του.

Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Αγορά» (Agora), συνθέτει ένα ανακεφαλαιωτικό χρονικό της κοινωνικής τραγωδίας που μαστίζει την Ελλάδα την τελευταία πενταετία, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για μια παγκόσμια συστημική κρίση σε εξέλιξη και μία ευρωπαϊκή διακυβέρνηση που διεξάγει οικονομικά πειράματα υψηλού ρίσκου χωρίς να υπολογίζει το ανθρώπινο κόστος.

«Το «Αγορά» είναι η προσωπική μου αντίδραση στην κρίση, η θέση που παίρνω απέναντι στην αδικία. Στόχος μου είναι να δώσω φωνή στους ανθρώπους που δεν μπορούν να ακουστούν. Από τις αρχές της κρίσης το 2010, με μία ομάδα συνεργατών ξεκινήσαμε να παρακολουθούμε ζωές ανθρώπων διαφορετικών κοινωνικών στρωμάτων παρατηρώντας πώς οι ζωές τους αλλάζουν καθώς ο χρόνος περνά και πώς η κρίση επηρεάζει ή όχι τις ζωές τους. Παράλληλα, καταγράφουμε τη δραματική χρονική ακολουθία της ίδιας της κρίσης, αναζητώντας απαντήσεις από ανθρώπους-κλειδιά, πολιτικούς ή insiders τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Παρακολουθούμε επίσης την άνοδο του φασισμού αλλά και των κινημάτων αλληλεγγύης. Η ταινία γίνεται τελικά μια αναζήτηση για την αρχική σημασία της Αγοράς. Στην Αρχαία Αθήνα ήταν η καρδιά και η μήτρα της Δημοκρατίας, το κέντρο της πολιτικής, οικονομικής και θρησκευτικής ζωής. Σήμερα, στα Νέα Ελληνικά, η λέξη Αγορά υποδηλώνει απλώς ένα τόπο εμπορικών συναλλαγών.»
Γιώργος Αυγερόπουλος

Μετά από δεκατρία χρόνια ενεργούς δημοσιογραφίας και κινηματογραφικής τεκμηρίωσης επίκαιρων θεμάτων σε όλο τον πλανήτη, ο Γιώργος Αυγερόπουλος στρέφει επειγόντως την κάμερά του προς την Ελλάδα και καταγράφει την εξέλιξη της κρίσης από τα πρώτα της στάδια. Παράλληλα, αφουγκράζεται τον αντίκτυπό της και τις επιπτώσεις στις ζωές απλών ανθρώπων, τους οποίους παρακολουθεί σε βάθος χρόνου.

Μετά το επιτυχημένο και πάντα επίκαιρο ντοκιμαντέρ «Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας» – το οποίο είδαμε αρχικά πέρσι τον Μάρτιο στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια κυκλοφόρησε στις Κινηματογραφικές Αίθουσες – φέτος έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στην μεγάλη οθόνη, τη νέα δημιουργία του Γιώργου Αυγερόπουλου. Πρόκειται για μία ταινία – κιβωτός της ελληνικής κρίσης, την οποία ετοίμαζε ο δημιουργός τα τελευταία χρόνια και τον Νοέμβριο του 2014 στην Κοπεγχάγη, πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια πρεμιέρα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CPH:DOX.

Το Tvxs.gr είναι χορηγός επικοινωνίας και έχει εξασφαλίσει διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Συγκεκριμένα θα διατίθενται τέσσερις (4) διπλές προσκλήσεις (δύο για την Αλκυονίδα και δύο για τοΣτούντιο) για τις ημέρες: Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, Παρασκευή 16/1, Δευτέρα 19/1, Τρίτη 20/1 και Τετάρτη 21 Ιανουαρίου. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας email στο cinema@tvxs.grμε το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα: «Agora», επιλέγοντας παράλληλα τον κινηματογράφο και την ημέρα προβολής που επιθυμείτε. Μετά από κλήρωση οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερώνονται εγκαίρως με προσωπικό email.

Το ντοκιμαντέρ «Αγορά» (Agora: Από τη Δημοκρατία στις Αγορές), σε σκηνοθεσία του Γιώργου Αυγερόπουλου, θα κυκλοφορήσει στις Κινηματογραφικές Αίθουσες από την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου – στους κινηματογράφους Αλκυονίς (Ioυλιανού 42-46 πλ. Βικτωρίας) και Studio (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33 πλ. Αμερικής) στην Αθήνα, Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη και σταδιακά σε όλη την Ελλάδα – σε διανομή της Small Planet. Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για τις επόμενες προβολές του ντοκιμαντέρ, στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, παραθέτουμε τον επίσημο ιστότοπο του«Αγορά».

Πηγή: tvxs.gr

This entry was posted in Επικαιρότητα, Είδαμε κι ακούσαμε and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s