65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου

Berlinale, 5/2-15/2/2015 (Berlin, Germany)

To Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου, Berlinale, όπως συνηθίζει να λέγεται, έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο σημαντικά και κοσμοπολίτικα events στον χώρο του κινηματογράφου.

Κάθε χρόνο στο φεστιβάλ προβάλλονται γύρω στις 400 ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, γίνονται αφιερώματα σε μεγάλες προσωπικότητες και ταινίες-σταθμούς του παγκόσμιου κινηματογράφου. Επίσης πραγματοποιούνται εργαστήρια, συζητήσεις, παρουσιάσεις και projects που προωθούν τη συνεργασία και τη δημιουργική αλληλεπίδραση μεταξύ των καλλιτεχνών.

Tο επίκεντρο του φεστιβάλ είναι ο διαγωνισμός για τη Χρυσή  Άρκτο.

Το Berlinale αποτελεί, επίσης, σημείο συνάντησης της ευρωπαϊκής εμπορικής βιομηχανίας κινηματογράφου. Στο European Film Market που διεξάγεται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ συναντιούνται εκατοντάδες εταιρείες και πάνω από 8.000 επαγγελματίες από 95 χώρες.

Επιπλέον, στην Berlinale διοργανώνονται  ειδικές παρουσιάσεις πάνω σε θέματα κινηματογράφου, που ανοίγουν νέες προοπτικές και παρέχουν διορατικότητα σε βασικά θέματα  δημιουργίας προωθώντας τη συνεργασία και με άλλες μορφές τέχνης.
Οι ταινίες του φεστιβάλ προβάλλονται σε διάφορους κινηματογράφους της πόλης με επίκεντρο το θέατρο-κινηματογράφος Potsdamer Platz.

Περισσότερα για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Του Βερολίνου, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.berlinale.de/en/HomePage.htm (link is external)

socartes.gr

This entry was posted in Ψυχαγωγία and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s