60.000 άστεγοι στη Νέα Υόρκη, οι περισσότεροι ολόκληρες οικογένειες

Ολόκληρες οικογένειες μεταξύ των 60.000 αστέγων που καταμετρήθηκαν χτες το βράδυ στη Νέα Υόρκη. «Αυτή τη νύχτα 60.352 άνθρωποι θα κοιμηθούν στα καταφύγια της πόλης, ανάμεσά τους περισσότερα από 25.000 παιδιά», ανακοίνωσε την Τρίτη ο Συνασπισμός για τους Άστεγους.

Οι άστεγοι έχουν αυξηθεί κατά 11% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2014, όταν ανέρχονταν σε 53.615 άτομα. Τα 4/5 του πληθυσμού αυτού αποτελούν οικογένειες.
Σύμφωνα με τον Πάτρικ Μάρκι, υποδιευθυντή του Συνασπισμού, οι λόγοι που προκάλεσαν την αύξηση των αστέγων είναι η έλλειψη φθηνών κατοικιών, η πολιτική του πρώην δημάρχου Μάικλ Μπλούμπεργκ όσον αφορά το επίδομα κατοικίας και το γεγονός ότι αυτά τα επιδόματα δεν αποκαταστάθηκαν για τις οικογένειες των αστέγων.
Χθες, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπάζιο δεσμεύθηκε να διαθέσει 10.000 κοινωνικές κατοικίες σε συνταξιούχους που «το αξίζουν να αποσυρθούν με αξιοπρέπεια» και δεν μπορούν να πληρώσουν «φυσιολογικά» ενοίκια στη Νέα Υόρκη, τα οποία μπορεί να ξεπερνούν τα 10.000 δολάρια για ένα τριάρι σε ορισμένες συνοικίες του Μανχάταν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Πηγή: stokokkino.gr
This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s