Ζωγραφίζοντας με τη φλόγα (Βίντεο)

fire-painter-normal

Πάνω από μια δεκαετία ο Steven Spazuk έχει αναπτύξει και τελειοποιήσει μια μοναδική τεχνική, με την οποία χρησιμοποιεί τη φλόγα ενός κεριού ή πυρσού σαν εργαλείο που του επιτρέπει να δημιουργεί όμορφες ζωγραφιές με τα σημάδια από τα καψίματα που προκαλούνται. Στη συνέχεια χρησιμοποιεί διάφορα εργαλεία για τη διαμόρφωση αυτών των σημαδιών, τα οποία συνθέτουν τις εικόνες των έργων του.

 

Ο αυθορμητισμός και το στοιχείο της τύχης αποτελούν την καρδιά και την ψυχή της δημιουργικής διαδικασίας του. Δεν λογοκρίνεται και δεν ακολουθεί μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Είναι εντελώς ανοιχτός στην εμπειρία. Η συγχώνευση αυτής της τόσο άμεσης και δημιουργικής διαδικασίας με τη ρευστότητα της φλόγας είναι που τον βοηθά να δημιουργήσει μια μεγάλη ποικιλία από εικόνες, σκιές και φως.

Η εμμονή του με το ανθρώπινο σώμα είναι έκδηλη. Τα σώματα σε διαρκή αλλαγή είναι η γλώσσα με την οποία εκφράζει την οπτική του για την ανθρώπινη κατάσταση, είναι συναισθήματα, απόψεις και ιστορίες που γεννήθηκαν από την ανεμπόδιστη ψυχή του. Τα πολύπλοκα έργα του προορίζονται να εκφράσουν το γεγονός ότι ο καθένας από εμάς αποτελεί συστατικό στοιχείο της ανθρώπινης κοινότητας

μετάφραση: Τατιάνα Κατσίνα

πηγή: culturainquieta

 

This entry was posted in Παράξενα and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s