Η Μαδρίτη σήμερα στους δρόμους: ‘Όχι στο πολιτικό πραξικόπημα – Όχι στη Τρόικα

Η Μαδρίτη σήμερα στους δρόμους: ‘Όχι στο πολιτικό πραξικόπημα – Όχι στη Τρόικα

Του Αργύρη Παναγόπουλου

«Όχι στο πολιτικό και οικονομικό πραξικόπημα – Όχι στη Τρόικα» που επιβάλλει τη λιτότητα διαμέσου του δικομματισμού, της κατάργησης των εργασιακών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, των ιδιωτικοποιήσεων και των περικοπών θα διαδηλώσουν σήμερα στη Μαδρίτη εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απαιτώντας την απομάκρυνση του Ραχόι.

Αέρας Αθήνας και ελευθερίας θα αναπνεύσει σήμερα η μεγαλύτερη πόλη της Ιβηρικής. Η αντιμνημονιακή Ισπανία θα γεμίσει σήμερα τις πλατείες και τους δρόμους της Μαδρίτης, ξεκινώντας από το σταθμό της Ατότσα  για να περάσει από τη Πουέρτα ντελ Σολ και να καταλήξει στη λεωφόρο Χερόνιμος, καταγγέλλοντας την πολιτική του κυβερνητικού Λαϊκού και του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Οι διοργανωτές της νέας «Παλίρροιας» υποστηρίζουν ότι τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν την Ισπανία από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα στήριξαν με τη νομοθεσία τους εκατοντάδες χιλιάδες κατασχέσεις και εξώσεις οδηγώντας στην αυτοκτονία εκατοντάδες πολίτες. Οι εργαζόμενοι στην Παιδεία θα ζητήσουν από τα συνδικάτα την προκήρυξη γενικής απεργίας του τομέα για τις 24 Μαρτίου. Οι εργαζόμενοι στη Coca Cola ανακοίνωσαν ότι θα διαμαρτυρηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από πρόσκληση του Podemos. Οι εργαζόμενοι στον τομέα του Πολιτισμού κατήγγειλαν την αύξηση του ΦΠΑ στον τομέα στο 21%, καλώντας σε διαδήλωση στις 19 Απριλίου για να καταγγείλουν την τραγική κατάσταση του πολιτισμού στην Ισπανία. Η δημοκρατική Μαδρίτη θα απαιτήσει σήμερα την κατάργηση του νέου φασιστοειδούς νόμου εναντίον των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων.

Στα κινήματα και τις συλλογικότητες που διοργανώνουν τη σημερινή κινητοποίηση συμπεριλαμβάνονται οι μεγάλες «Παλίρροιες», η «Πράσινη» της Παιδείας και η «Λευκή» της Υγείας,  το κίνημα εναντίον των κατασχέσεων και εξώσεων «Πλατφόρμα Πληγέντων από τις Υποθήκες» (ΡΑΗ), το κίνημα «Τραπέζι Υπεράσπισης της Δημόσιας Υγείας», η Ομοσπονδία Γειτόνων της Μαδρίτης», οι εργαζόμενοι της πολυεθνικής «Coca Cola του Αγώνα», το Πολιτικό Μέτωπο και η «Πλατφόρμα Υπεράσπισης του Πολιτισμού»

Στο πολιτικό επίπεδο τη πρωτοβουλία στηρίζει το Podemos, η Ενωμένη Αριστερά, το ΚΚ της Ισπανίας, το περιβαλλοντολογικό «Έκουο» και η Αντικαπιταλιστική Αριστερά.

Πηγή: avgi.gr

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s