Όνειρα μεγάλα…της Bluebubbles

oneira-1

Είναι εκείνα το πρωινά που θες να ξαπλώσεις λίγο ακόμη. Nα κλείσεις τα μάτια και να γυρίσεις από την άλλη πλευρά. Να προσπαθήσεις να θυμηθείς ξανά το όνειρο. Όχι το προηγούμενο. Το άλλο, το καλό, που είδες τις προάλλες και στο διάβα της μέρας το τελειοποίησες. Το όνειρο εκείνο με τα χρώματα τα ανοιξιάτικα, με το φως που ζέσταινε κάθε σου πρόθεση για περπάτημα. Το όνειρο εκείνο που τα ρούχα σου ήταν ελαφριά και άφηναν χώρο σε κείνο το αεράκι να κλέψει τη σκέψη σου. Το όνειρο εκείνο που τα μαλλιά σου ήταν λυτά έτοιμα να μιλήσουν σε κάθε σου τίναγμα. Το όνειρο εκείνο που ήταν όλοι εκεί.Μαζί σου. Δεν τους μιλούσες, μα ήταν εκεί. Η ζεστασιά της μελλοντικής κουβέντας τους, ηχούσε σαν το το πιο όμορφο κελάηδισμα. Δεν τους άκουγες αλλά μιλούσες μαζί τους ξεκάθαρα. Κάθισαν δίπλα σου στα πιο απότομα βράχια κι όταν άρχισε να νυχτώνει, σου άνοιξαν την πόρτα για το σπίτι.

Το όνειρο εκείνο που ήσουν ξυπόλητη κι ένιωθες τους παλμούς της γης να συγχρονίζονται με σενα. Το όνειρο εκείνο που είχες τα χέρια απλωμένα και με τα δάχτυλά σου, ήσουν ικανή να τυλίξεις τον κόσμο. Το όνειρο εκείνο που ένιωσες ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα. Ότι πρέπει, εσύ, να κάνεις τα πάντα. Ότι μπορείς. Το όνειρο εκείνο που όταν σταμάτησες για λίγο ν’αναπνέεις, σταμάτησε και το σύμπαν σου να γυρίζει. Σε περίμενε. Το όνειρο εκείνο που κανείς δεν σε ανάγκασε να ξυπνήσεις και ο κόσμος όλος κοιμόταν πλάι σου, με υπομονή. Το όνειρο εκείνο που άρχισες να τρέχεις, έφτανες, έμπαινες, έμενες  και χαμογελούσες ανακουφισμένος.

Απ’το όνειρο αυτό μη με ξυπνάς, έχει ανάγκη η ψυχή μου να το ζει και να το θυμάται. Να το ζει παράλληλα. Παράλληλα. Δεν πειράζει. Παράλληλα. Καμιά φορά μπορεί και ταυτόχρονα αλλά κυρίως παράλληλα.

«Να μου φέρνεις πάντα θεία την πλαστελίνη μου μαζί,την αγαπώ». Νάσια 2,5 ετών.

Αν θες άκου https://www.youtube.com/watch?v=wfwvE-cmsZg

This entry was posted in Αταξινόμητα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s