Μια νύχτα στο Μουσείο – Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Sleepover» στη Λάρισα

National Archives Rotunda SleepoverΟ Δήμος Λαρισαίων και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας, διοργανώνει το 1ο «Sleepover- διανυκτέρευση σε μουσειακούς χώρους και βιβλιοθήκες» το Σάββατο 23 Μαΐου στην Πινακοθήκη, το Σάββατο 30 Μαΐου στη Βιβλιοθήκη και το Σάββατο 6 Ιουνίου στο Λαογραφικό.

Το «Sleepover – διανυκτέρευση σε μουσειακούς χώρους και βιβλιοθήκες», είναι μία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές. Καθιερώθηκε από τις αρχές του 2000 αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη μουσειακή εμπειρία, από οπτικοκεντρικό και παθητικά προσληπτικό σε βιωματικό και ενεργητικό.

manchester-john-rylands-library-torch-hunt-smallΕκατοντάδες μουσεία διαφορετικών προσανατολισμών σε όλον τον κόσμο άρχισαν να ανοίγουν τις πόρτες τους και να φιλοξενούν σε υπνόσακους στο πάτωμα παιδιά, με ή χωρίς τους γονείς τους, και πρόσφατα και ενήλικες, που σπεύδουν να πληρώσουν τα πολύ συχνά τσουχτερά εισιτήρια για να διανυκτερεύσουν σε χώρους που κάποτε προσπερνούσαν αδιάφοροι.

Με το sleepover δίνεται λοιπόν η δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά τα μουσεία της πόλης, να πάρουν μέρος σε επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες, βιώνοντας ταυτόχρονα μία σπάνια εμπειρία με στόχο τη βιωματική καλλιέργεια της παιδείας και του πολιτισμού από τις μικρές ηλικίες.

RedcoatsSleepoverweb

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 10 ετών και υλοποιείται από το εξειδικευμένο προσωπικό των μουσείων με την υποστήριξη νηπιαγωγών του Δήμου ενώ για την ασφάλειά τους παρευρίσκονται Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι δωρεάν, ενώ θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Η διανυκτέρευση θα ξεκινάει στις 19:00 και θα ολοκληρώνεται το πρωί της επόμενης ημέρας.brownies_150510-003

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες τόσο για τη διαδικασία συμμετοχής όσο και για τη διανυκτέρευση στο μουσείο.

diavasinet.gr

 

This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε, Παράξενα and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s