Καλό ταξίδι, να προσέχεις…

Αν με ρωτήσεις για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα του 2014 δεν έχω να σου πω πολλά. Δεν πολυπαρακολουθώ ειδήσεις, με θλίβουν. Δεν ξέρω τι είναι τα ομόλογα και τα σπρεντς, δε με ενδιαφέρει κιόλας. Και δεν με ενδιαφέρει γιατί έμαθα να μη στηρίζω την ευτυχία μου στα πράγματα αλλα στους ανθρώπους γύρω μου.

Στην πραγματικότητα δε με πολυένοιαζε η κρίση μέχρι που ήρθε η ώρα να πω το πρώτο αντίο. Ένας ένας οι φίλοι μου, οι δικοί μου άνθρωποι που τόσα έχουμε περάσει μαζί άρχισαν να φεύγουν. Να μεταναστεύουν. Μεταναστεύω-ένα ρήμα που πλέον μισώ.

Συμφοιτητές και φίλοι μεγαλωμένοι και σπουδασμένοι στην Ελλάδα με ένα εισιτήριο στο χέρι για Γερμανία, Σουηδία, Ολλανδία και μια ελπίδα στο μάτι για μια δουλειά, ένα μέλλον. Φίλοι με τους οποίους πανηγύρισα κάθε βήμα προς το πτυχίο, κάθε καινούργια αρχή κάθε στενοχώρια. Σχέσεις μοναδικές απ αυτές που δεν ξεχνάς ποτέ γιατί σε προχωράνε ένα βήμα προς την ενηλικίωση, ένα βήμα παραπέρα. Ατέλειωτα βράδια, συζητήσεις, γέλια, μεθύσια, αγωνίες καθημερινές μοιρασμένες στα δύο, στα τρία και δάκρυα χαράς στις ορκωμοσίες, χαμόγελα, φωτογραφίες με φίλες και έρωτες που καταλήγουν σε μια κορνίζα στο τοίχο. Κι έρχεται εκείνη η ώρα του αποχωρισμού στα αεροδρόμια που το «σ’ αγαπάω, μην με ξεχάσεις» κάπου πνίγεται ανάμεσα στα δάκρυα και γίνεται απλά «καλό ταξίδι, να προσέχεις». Για όλους αυτούς τους νεομετανάστες που έφυγαν υπάρχουν από πίσω άλλοι τόσοι που έκλαψαν για τις φιλίες που μετατράπηκαν σε βιντεο-κλήσεις στο skype και για τους έρωτες που έγιναν μια φωτογραφία στη μνήμη του κινητού.

Δεν ξέρω τι με τρομάζει περισσότερο, το ότι μπορεί να μην ξαναβρώ φίλους σαν αυτούς που αποφάσισαν να μεταναστεύσουν ή ότι μπορεί να είμαι εγώ η επόμενη που θα κρατάει ένα εισιτήριο στο χέρι;

http://parallaximag.gr

About Jonathan Livingston

when all is one an one is all, to be a rock an not to roll... Jonathan Livingston@twitter : http://goo.gl/iQnmH
This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s