Μυστηριώδης υποβρύχια μάζα στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών

Μία αινιγματική και πολύ μεγάλων διαστάσεων διάφανη μάζα βρέθηκε από δύτες στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, προκαλώντας ερωτηματικά σε ειδικούς από όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Russia Today και του Deep Sea News, το αντικείμενο, πλάτους τεσσάρων μέτρων, βρέθηκε από δύο δύτες που κολυμπούσαν στα ανοιχτά μικρής τουρκικής πόλης στις 9 Ιουλίου. Το σφαιροειδές αντικείμενο βρισκόταν 22 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, ήταν ζελατινοειδές και «πολύ μαλακό», όπως είπε ο Λούτφου Τανριοβέρ, ένας από τους δύτες (με έδρα στην Κωνσταντινούπολη), που κατέγραψε επίσης και το φαινόμενο σε βίντεο.

Περαιτέρω διερεύνηση έδειξε ότι αν και η μάζα φαίνεται εντελώς διάφανη, υπάρχουν μικρές λευκές «κουκκίδες» μέσα της. Όπως είπαν στο Deep Sea News οι δύτες, η αίσθηση που είχαν ήταν κάτι ανάμεσα σε θαύμα και σε εφιάλτη.

Ο Τανριοβέρ ανέβασε το βίντεο στο Ίντερνετ ελπίζοντας να βρει εξήγηση- και ο Dr. Μάικλ Βεκιόνε, του Smithsonian Museum of Natural History, παρουσίασε μια πιθανή εξήγηση: ότι ενδεχομένως να πρόκειται για μια μεγάλη μάζα αυγών καλαμαριών- ίσως η μεγαλύτερη που έχει εντοπιστεί ποτέ.

Όσον αφορά στο καλαμάρι που θα μπορούσε να παράξει κάτι τέτοιο, κατά τον Βεκιόνε μάλλον πρόκειται για ένα κοινό τοπικό είδος, Ommastrephes bartramii που μπορεί να φτάσει σε μήκος μέχρι και 1,5 μέτρου, ενώ τα πλοκάμια του είναι εξοπλισμένα και με μικρά δόντια. Ωστόσο, ουδείς έχει δει ένα τέτοιο καλαμάρι να αφήνει αυγά.

Αντίστοιχη μάζα είχε αναφερθεί μόνο άλλη μια φορά, το 2008, στον Κόλπο της Καλιφόρνια, και περιείχε 600.000 με δύο εκατ. αυγά. Ωστόσο, τότε ανήκε σε ένα από τα μεγαλύτερα, εξυπνότερα και πιο επικίνδυνα είδη καλαμαριών, το Humboldt. Είχε βρεθεί από την Dr. Ντάνα Στάαφ.

http://www.huffingtonpost.gr/

About Jonathan Livingston

when all is one an one is all, to be a rock an not to roll... Jonathan Livingston@twitter : http://goo.gl/iQnmH
This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε, Παράξενα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s