Τα σωσίβια του Στ. Θεοδωράκη στα προσφυγόπουλα και το εμπόριο του πόνου

Με αφορμή την εικόνα του πνιγμένου παιδιού στις ακτές της Αλικαρνασσού που θα στοιχειώνει για πάντα τη συνείδηση του πολιτισμένου κόσμου και καταδεικνύει τον αμοραλισμό και την αδιαφορία της επίσημης Ευρώπης για το δράμα των προσφύγων, ορισμένες άλλες εικόνα έχουν αρχίσει να κάνουν το γύρο του διαδικτύου: Είναι οι εικόνες που δείχνουν τον επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη να μοιράζει σωσίβια σε παιδιά προσφύγων, που κατόρθωσαν να επιζήσουν από την εγκληματική ασυδοσία των δουλεμπόρων και να φθάσουν σώα στα νησιά του Αιγαίου.

st3

Οι φωτογραφίες του κ. Σταύρου Θεοδωράκη, είναι από τον περασμένο Απρίλιο, όταν είχε επισκεφθεί τη Λέσβο και απεικονίζουν τον επικεφαλής του Ποταμιού να κάνει δώρα σε προσφυγόπουλα, σωσίβια. Είναι ένα επικοινωνιακό σώου του κ. Θεοδωράκη, που εμπορεύεται τρόπον τινά τις ελπίδες των «παιδιών του πολέμου» για ένα καλύτερο αύριο, εκμεταλεύεται την αγωνία τους για το τι τους επιφυλάσσει το μέλλον και καπηλεύεται την αφιλοκερδή προσφορά των συλλογικοτήτων  και των απλών ανθρώπων, οι οποίοι με αυτοθυσία και πενιχρά μέσα και πόρους, στέκονται δίπλα στο δράμα των προσφύγων.

cn9v63dvaaazkef.jpg_large

Η κίνηση του κ. Θεοδωράκη, όμως, να  αυτά τα δώρα  είναι και μία αναμόχλευση του φόβου που είναι αποτυπωμένος στα μάτια των παιδιών των προσφύγων, τα οποία, παρότι στις σπάνιες περιπτώσεις έχουν κατορθώσει να προμηθευτούν ένα πορτοκαλί σωσίβιο στην μαύρη αγορά των τουρκικών παραλίων, έχουν επιδοθεί σε ένα «παιχνίδι με το θάνατο», προκειμένου να φθάσουν στα ελληνικά νησιά και κουβαλούν αμέτρητα τραύματα από την μάχη με τα κύματα λόγω των πενιχρών μέσων που τους παρέχουν οι δουλέμποροι.

theodorakis-mytilini-12

Τι να πει κανείς; Το μόνον που μπορεί να κάνει είναι να ευχηθεί να σταματήσει κάπου το εμπόριο του πόνου από τους πολιτικούς οι οποίοι μάλιστα  επικροτούν την ανάλγητη στάση της ευρωπαϊκής ένωσης  απέναντι το δράμα των προσφύγων.

http://www.hitandrun.gr/

About Jonathan Livingston

when all is one an one is all, to be a rock an not to roll... Jonathan Livingston@twitter : http://goo.gl/iQnmH
This entry was posted in Αταξινόμητα and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s