Η Αθήνα στρώνει τραπέζι για 5.000 άτομα

Αυτή την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, η Πλατεία Κοτζιά μετατρέπεται σε ένα τεράστιο τραπέζι για 5000 συνδαιτυμόνες. Μπορεί να κάτσει όποιος το επιθυμεί και να απολαύσει το μενού εντελώς δωρεάν!

Μετά τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ και άλλες μεγάλες πρωτεύουσες, το «Με-Νού για 5000» έρχεται στην Αθήνα στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας “Feeding the 5000”. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να βάλει ένα τέλος στη σπατάλη των τροφίμων και να αναδείξει έξυπνες λύσεις και τρόπους ώστε να την αποφεύγουμε.

Κάπως έτσι, την Κυριακή από τη 1 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα θα καταναλώσουμε στο γεύμα της Πλατείας Κοτζιά φρέσκα λαχανικά και φρούτα, που δεν θα έφταναν ποτέ στην αγορά λόγω κακής εμφάνισης, όπως πατάτες με άσχημη όψη και στραβά καρότα. Αυτά τα προϊόντα θα πετιόντουσαν στα σκουπίδια, αν και παραμένουν νοστιμότατα. Τι περιλαμβάνει λοιπόν το μενού; 5000 μερίδες μπριάμ από τέτοια προϊόντα δια χειρός της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αθηνών.

Στην Πλατεία Κοτζιά θα βρεθούν σεφ για να παρουσιάσουν ευφάνταστες προτάσεις για την αξιοποίηση του περισσευούμενου φαγητού. Επίσης, το κοινό θα φτιάξει μία γιγαντιαία σαλάτα καθαρίζοντας και κόβοντας λαχανικά στον ρυθμό της μουσικής.

Πηγή: enlefko.fm

This entry was posted in Επικαιρότητα, Τζάμπα πράγματα στη Πόλη. and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s