Οι «Κλόουν Χωρίς Σύνορα» χάρισαν χαμόγελα στα προσφυγόπουλα του Γαλατσίου και του Ελαιώνα (βίντεο)

Το γέλιο στα θλιμμένα πρόσωπα των μικρών προσφυγόπουλων ζωγράφισαν χθες και σήμερα οι «Κλόουν Χωρίς Σύνορα» που επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου και το κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα.

Οι κλοόουν της ΜΚΟ από τη Σουηδία, προσκεκλημένοι του «Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού», έδωσαν τις διαδραστικές τους παραστάσεις για τα μικρά παιδιά που φιλοξενούνται προσωρινά στην Ελλάδα, μιλώντας τους σε μία γλώσσα που όλα μπορούσαν να καταλάβουν… τη γλώσσα του σώματος και της μουσικής.

Τα παιδιά – πρόσφυγες βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους. Τα εγκατέλειψαν  μαζί με τους γονείς, τους συγγενείς ή και τους γείτονες τους για να γλιτώσουν από τις φλόγες του πολέμου. Οι κακουχίες σε αυτό το ταξίδι για την επιβίωση, η πείνα και το κρύο δεν αφήνουν περιθώρια για ξέγνοιαστες στιγμές χαράς, ενώ τα περισσότερα από τα παιδιά βρίσκονται εδώ και χρόνια μακριά από το σχολείο και από κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία για αυτό και τους είναι τόσο απαραίτητο το παιχνίδι όπως ακριβώς και η τροφή.

Πηγή: left.gr

This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s