«Απαρτχαϊντ από την Aegean Airlines»

Η Aegean εφάρμοσε άπαρτχαϊντ στις πτήσεις της και πιστεύει ότι με μια ανακοίνωση τύπου «δεν μας εκφράζει» και «ευχαριστούμε για την κατανόηση», ξεφεύγει των ευθυνών της.

Aegean

Πριν από λίγες μέρες, ισραηλινοί επιβάτες πτήσης της Aegean απαίτησαν και κατάφεραν να μην ταξιδέψουν αραβοϊσραηλινοί. Η εταιρία ικανοποίησε το αίτημά τους, εφαρμόζοντας και νομιμοποιώντας ρατσιστικές διακρίσεις που θυμίζουν τις χειρότερες μέρες του ρατσιστικού αμερικάνικου νότου.

Από τη μια, η κυβέρνηση του Ισραήλ, που μαζί με την τουρκική κυβέρνηση εφαρμόζουν «δίδυμο φασισμό» στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, έχει δημιουργήσει τις συνθήκες που θα επέτρεπαν μια τέτοια απαράδεκτη πράξη. Από τη μια, έχει μετατρέψει σε πεδίο μάχης και σφαγής ενός ολόκληρου λαού την Παλαιστίνη, από την άλλη, απολαμβάνει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση των ιμπεριαλιστών, φυσικά και της ελληνικής κυβέρνησης, ανάμεσα σε αυτούς.

Από την άλλη, η Aegean, με αυτή της την πράξη μοιάζει με το ιδανικό καπιταλιστικό παραμύθι: κατάφερε να γίνει ένα πανάκριβο για τους πολίτες ιδιωτικό μονοπώλιο, αφού οι μνημονιακές (και οι προηγούμενες) κυβερνήσεις διέλυσαν και ιδιωτικοποίησαν την Ολυμπιακή και τώρα, εφαρμόζει ρατσιστικές πρακτικές στις πτήσεις της

Δεν είναι πια απλώς «ντροπή», είναι μια καθημερινότητα που προσπαθούν να μας την κάνουν συνήθεια. Να μην τη δεχτούμε.

Πηγή: koutipandoras.gr

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to «Απαρτχαϊντ από την Aegean Airlines»

  1. Ο/Η Elisabeth P λέει:

    Υπάρχουν τουλάχιστον δύο εκφράσεις για το συμβάν: Η μια είναι ότι τα ανθυποϋποκείμενα που κατέχουν την Παλαιστινιακή Γη τσαμπουκαλεύονται όπου τους παίρνει και η άλλη ότι απλώς είναι προτιμότερη μια ψύχραιμη (αν είναι δυνατόν σε καθεστώς ρατσισμού) εξέταση της κατάστασης.
    Στην προκειμένη περίπτωση, η υπαιτιότητα δεν είναι της εταιρείας αλλά (όπως και σε άλλες πολύ σημαντικότερες και με απείρως βαρύτερες συνέπειες) των φανατικών μισαλλόδοξων και μισάνθρωπων εβραίων (ή ισραηλινών ή όπως θέλετε να τους αποκαλείτε ενόσω εκείνοι μισούν κι εμείς οι υπόλοιποι διυλίζουμε τον κώνωπα της πολιτικής ορθότητας).
    Οι εν λόγω κάνουν συστηματικά δύσκολη την δουλειά των εργαζόμενων στις αεροπορικές εταιρείες (προσωπική εμπειρία), όταν ταξιδεύουν και δεν δεν σκοτώνουν Παλαιστίνιους στην χώρα τους (των Παλαιστινίων).

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s