Μπλόκο στην έκδοση των Ελλήνων φοιτητών στην Ιταλία από το Συμβούλιο Εφετών

Το πρώτο «όχι» για την έκδοση 5 Ελλήνων φοιτητών στην Ιταλία ήρθε σήμερα από το Συμβούλιο Εφετών, που εξέτασε την περίπτωση των 2 εξ αυτών. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η απόφαση και για τους άλλους 3.

Οι ιταλικές Αρχές έχουν εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα και ζητούν να δικάσουν τους νεαρούς για επεισόδια κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Μιλάνο, την περασμένη πρωτομαγιά με αφορμή τα εγκαίνια της EXPO 2015.

Οι ιταλικές αρχές κατηγορούν τους 5 φοιτητές για αδικήματα σχετικά με «καταστροφές» και «διακεκριμένη αντίσταση», οι οποίες τιμωρούνται με ποινές από 8 έως 15 χρόνια, ενώ επιτρέπεται απροσδιόριστος χρόνος προφυλάκισης.

Από την πλευρά της υπεράσπισης ζητείται να μην γίνει αποδεκτό το ιταλικό αίτημα και οι πέντε να δικαστούν στην Ελλάδα βάσει του δικαιώματος της χώρας μας να αρνηθεί την έκδοση πολίτη της.

Οι συνήγοροι των φοιτητών υποστηρίζουν ότι το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί από την ιταλική Δικαιοσύνη σε βάρος των εντολέων τους είναι «αόριστο και σαθρό», ενώ κάνουν λόγο για διώξεις λόγω πολιτικών φρονημάτων, καθώς οι 5 Έλληνες δεν συνελήφθησαν στη διαδήλωση, αλλά προσήχθησαν την επόμενη ήμερα ενώ έβγαιναν από κατειλημμένο χώρο.

Πηγή: tvxs.gr

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s