Ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο υπέρ του Νόμπελ στους νησιώτες

Η καμπάνια, που είχε ξεκινήσει τον περασμένο Νοέμβριο από δύο μέλη του Avaaz, την Αλκμήνη από την Αθήνα και τον Stephen από την Ουάσινγκτον, τώρα έχει και τη στήριξη πανεπιστημιακών.

Εξέχοντες ακαδημαϊκοί και καθηγητές από τα Πανεπιστήμια τηςΟξφόρδης, τουΠρίνστον, τουΧάρβαρντ, τουΚορνέλ και τηςΚοπεγχάγης, θα πιέσουν ώστε να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα των νησιωτών από τη Χίο, τη Λέσβο, την Κω, τη Σάμο, το Ρόδο και τη Λέρο για το Νόμπελ Ειρήνης.

Το προσχέδιο του κειμένου

«Οι πολίτες μιας χώρας που ήδη αντιμετωπίζει τη δική της οικονομική κρίση έδειξαν ανταπόκριση στην προσφυγική τραγωδία που ξεδιπλώνεται με ενσυναίσθηση και αυτοθυσία, ανοίγοντας τα σπίτια τους στους ανήμπορους, θέτοντας σε κίνδυνο της ζωή τους για να σώσουν άλλους και φροντίζοντας για τους ασθενείς και τους τραυματισμένους».

Αυτά θα λέει, λίγο έως πολύ, το κείμενο που προτίθενται να καταθέσουν στη Σουηδική Ακαδημία.

Η εφημερίδα θυμίζει τον αντίκτυπο που έχουν στη διεθνή κοινή γνώμη οι εικόνες των ανθρώπων, που άφησαν τις δουλειές τους, για να σώσουν ανθρώπους που έβγαιναν βρεγμένοι, φοβισμένοι και ταλαιπωρημένοι από τις βάρκες στις ακτές των νησιών και έσπευδαν να τους προσφέρουν φαγητό, νερό, κουβέρτες και στεγνά ρούχα.

Επίσης, στο τέλος καταγράφει τη δήλωση μιας Ελληνίδας συνταξιούχου δικαστικού, της Ματίνας Κατσιβέλη από τη Λέρο, η οποία ενώ θεωρεί καλοδεχούμενη κίνηση την υποψηφιότητα για ένα Νόμπελ, λέει: «Είναι αρκετή ανταμοιβή τα χαμόγελα των ανθρώπων που βοηθούμε».

Μπορείτε να υπογράψετε το ψήφισμα για την απονομή Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους των νησιών του ανατολικού Αιγαίου εδώ:https://secure.avaaz.org/el/nobel_to_greek_islanders/?bMqWhhb&v=71193&cl=9214783710

This entry was posted in Επικαιρότητα, Είδαμε κι ακούσαμε and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s