Η Ελλάδα υπέγραψε το Πρόσθετο Πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών

Η Ελλάδα υπέγραψε το Πρόσθετο Πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστώνΑθήνα
Το Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της τρομοκρατίας σχετικά με τους λεγόμενους ξένους μαχητές υπέγραψε εκ μέρους της Ελλάδας σήμερα, Τετάρτη, ο πρέσβυς Στέλιος Περράκης, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, παρουσία του γενικού γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόρμπιορν Γιάκλαντ.Η υπογραφή του πρωτοκόλλου πραγματοποιήθηκε παρουσία της επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και αντιπροέδρου στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ιωαννέτας Καββαδία, καθώς και μελών της, Ευάγγελου Βενιζέλου, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Ντόρας Μπακογιάννη, Έλενας Ράπτη και Γεώργιου Μαυρωτά.

Σκοπός του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου είναι να διευκολύνει την ταχεία, συντονισμένη και αποτελεσματική εφαρμογή ορισμένων πτυχών απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τους ξένους τρομοκράτες μαχητές -και κυρίως των πτυχών που σχετίζονται με την αποτροπή και τη δίωξη των αναχωρήσεων ξένων τρομοκρατών μαχητών- να προωθήσει μια κοινή αντίληψη και αντιμετώπιση όσον αφορά τα αδικήματα που συνδέονται με ξένους τρομοκράτες μαχητές, να διευκολύνει γενικότερα τις έρευνες και τη δίωξη πράξεων προπαρασκευαστικού χαρακτήρα που ενδέχεται να οδηγήσουν στη διάπραξη τρομοκρατικών εγκλημάτων και να διευκολύνει τη διεθνή συνεργασία μέσω της ενισχυμένης ανταλλαγής πληροφοριών.

Βενιζέλος: Πλωτά κέντρα υποδοχής, ταυτοποίησης και κατανομής

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε τη στήριξη του κ. Γιάκλαντ προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών με κεντρικό ζήτημα την οργάνωση κέντρων ταυτοποίησης (hot spots) πριν την είσοδο τους σε ευρωπαϊκό έδαφος, ακόμη και πλωτών κέντρων, με σεβασμό πάντοτε στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τη νομολογία του Δικαστηρίου του Στρασβούργου. 

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε επίσης σε υπό εξέλιξη πρωτοβουλίες του κ. Γιάκλαντ που μπορούν να συμβάλουν, έστω έμμεσα, στην αντιμετώπιση της εστίας του προβλήματος που είναι ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη Συρία και η έως τώρα αδυναμία επίτευξης πολιτικής λύσης.

 

http://news.in.gr/

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s