Άσπρο | Του Gil-galad

11--44-thumb-large

Ζω στον κολπίσκο με τους λίγους επισκέπτες. Εκεί, στο λιμανάκι του, με βρίσκουν πάντα οι επισκέπτες. Εκεί με βρίσκει ο ήλιος, η βροχή, η νύχτα και η μέρα. Δεν είναι πως δεν κουνιέμαι, ούτε πως δεν ταξιδεύω στην ενδοχώρα, μα δες, μοναχός μου το ‘φτιαξα! Εγώ ξέρω την απόσταση των κοντινών υφάλων και πότε θέλει άναμμα ο φάρος του. Ξέρω τι μουσική αρέσει στις Σειρήνες των απέναντι νησιών για να μην ασχολούνται με τους ταξιδευτές και τους τραβούν στο μέρος τους. Ξέρω πότε η θάλασσα τρώει την προβλήτα και κάθε πρωί φέρνω πέτρες από το βουνό να ρίχνω στον κυματοθραύστη. Δες, μοναχός μου το έφτιαξα. Το φροντίζω συχνά το λιμανάκι, μοναχός…

Όταν ο άνεμος φυσάει, βρίσκουν απάγκιο σπάνιων κοραλλιών συλλέκτες, ταξιδευτές που η ζωή δεν τους χωράει. Δεν τους γνέφω ποτέ να πλησιάσουν, έρχονται κι αυτοί μοναχοί. Ξέρουν το μέρος όπως το έμαθα κι εγώ. Αναζητώντας κάτι άγριο και ασφαλές μιλούν μεταξύ τους, ρωτούν, κι όταν πλησιάσουν πολύ κοντά, από στόμα σε στόμα μαζί με το φιλί δίνουν και τις συντεταγμένες. Άλλοι σωστές κι άλλοι λάθος, έτσι κι αλλιώς ο τόπος εκείνος σε ξέρες θα σε ρίξει πρώτα, να φοβηθείς, να φύγεις μακριά, να λησμονήσεις το ωραίο της ατολμίας σου, να πεθαίνεις χωρίς να σε βρει ποτέ κανείς. Κι αν αναστηθείς, με την αρμύρα να έχει μπει στο αίμα σου μέσα από τις πληγές που σου άνοιξαν τα βράχια, αν εκείνες τις μικρές πρώτες στιγμές ανασάνεις τότε να ξέρεις, το βρήκες! Στάσου στα πόδια σου όσο πιο γερά μπορείς. Τούτο τον τόπο τον είπανε αλήθεια, ένα μέρος που μπορείς να κρυφτείς.

About Gil-galad

Gil-galad was an Elven-king. Of him the harpers sadly sing: The last whose realm was fair and free Between the mountains and the sea. His sword was long, his lance was keen. His shining helm afar was seen. The countless stars of heaven's field Were mirrored in his silver shield. But long ago he rode away, And where he dwelleth none can say. For into darkness fell his star; In Mordor, where the shadows are.
This entry was posted in Adagio για 1 πένα, Τα δικά μας κείμενα.. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s