Παιδιά διαβάζουν σε σκύλους που ζουν σε καταφύγιο

paidia-diavazoun-se-skulous-pou-zoun-se-katafugio

Στο Missouri των ΗΠΑ, μια καινοτόμος νέα ιδέα, που ονομάζεται « Πρόγραμμα Ανάγνωσης στους Φιλαράκους των Καταφυγίων », προετοιμάζει τους φοβισμένους σκύλους για τη ζωή σε ένα κανονικό σπίτι.

Η ιδέα είναι απλή: Μετά την ολοκλήρωση ενός προγράμματος κατάρτισης 10 ωρών, παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών κάθονται μπροστά από το κλουβί ενός φοβισμένου σκύλου και διαβάζουν ένα βιβλίο. Οι νεαροί εθελοντές έχουν εκπαιδευτεί προηγουμένως, ώστε να αναγνωρίζουν τη γλώσσα του σώματος του σκύλου.

« Θελήσαμε να βοηθήσουμε τους ντροπαλός και φοβισμένους σκύλους μας χωρίς να  επιβάλουμε την φυσική αλληλεπίδραση μαζί τους » αναφέρει ο διευθυντής του προγράμματος Jo Klepacki. «Ιδανικά ο ντροπαλός και φοβισμένος σκύλος θα προσεγγίσει και θα δείξει ενδιαφέρον. Τότε, το παιδί ενισχύει τη συμπεριφορά του πετώντας του μια λιχουδιά », συμπληρώνει. «Ξεκινήσαμε το πρόγραμμα τα Χριστούγεννα κα ήδη  η ανταπόκριση που έχουμε δει σε αυτά τα σκυλιά είναι απίστευτη ».

kids-read-shelter-dogs-human-society-of-missouri-8

Αν και το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι χωρίς αμφιβολία ευεργετικό για τα ζώα, τα παιδιά κερδίζουν επίσης κάτι πολύ σημαντικό. Πρόκειται για μια ειρηνική, ήσυχη άσκηση που καλλιεργεί την ενσυναίσθηση των παιδιών. « Ενθαρρύνει τα παιδιά να δούν τα πράγματα από τη σκοπιά των ζώων. Αυτό τα βοηθά να συνδεθούν καλύτερα με τα ζώα και τους ανθρώπους στη ζωή τους ».

kids-read-shelter-dogs-human-society-of-missouri-2

 

boredpanda.com

Advertisements
This entry was posted in Αταξινόμητα, Είδαμε κι ακούσαμε. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s