Η αμήχανη στιγμή

01

Η Hannah Starkey γεννήθηκε στο Μπέλφαστ και σπούδασε φωτογραφία και κινηματογράφο στο Napier University και στη Royal College of Art. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Η Starkey φωτογραφίζει γυναίκες σε χαρακτηριστικές «ενδιάμεσες» στιγμές της μέρας τους — ενώ χαζεύουν στο δρόμο, καθ’ οδόν για κάπου, όταν κάθονται στο καφέ ή ψωνίζουν αφηρημένες. Οι εικόνες της λειτουργούν ως αμήχανες —και, ενδεχομένως, κάπως ανησυχητικές— παύσεις στην παρτιτούρα της ημέρας.

Το ενδιαφέρον είναι πως η Starkey επιλέγει να στήσει τις φωτογραφίες της αντί να τις αναζητήσει εκεί και τότε που προκύπτουν. Χρησιμοποιεί ηθοποιούς και φροντίζει με μεγάλη επιμέλεια το σκηνικό. Η αντίφαση αυτή, το θεατρικό στήσιμο των «ταπεινών» στιγμιοτύπων, αποτυπώνεται εικαστικά με μια ελαφρά δόση επιτήδευσης — τόσο όσο να αφήνεται να εννοηθεί ότι η φωτογράφος συμπάσχει με τα υποκείμενα των φωτογραφιών της, με έναν απόμακρο και ψυχρό τρόπο.

Στην ουσία, η Starkey καταγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες που φωτογραφίζει αποστασιοποιούνται από τον εαυτό τους, προκειμένου να φέρουν εις πέρας την καθημερινότητά τους.

20150227125132_HannahStarkeyPortrait2014originalfile

 

 

 

 

 

02

03

04

06.jpg

05

dimartblog

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s