Αρραγείς λέξεις: δωρεά βιβλίων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

books

Οι «αρραγείς λέξεις» είναι μία παρέα λίγων ατόμων που έχουν σκοπό να προσφέρουν βιβλία σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, κυρίως ανθρώπους που θα τους ζουν στο δρόμο. Αυτό γίνεται πράξη με τη βοήθεια του καθένα σας, απλά δωρίζοντας βιβλία που έχετε παρατημένα σε αποθήκες, σκονισμένα σε ράφια γραφείου, βιβλία που για σας το μόνο που κάνουν είναι να πιάνουν χώρο.

«Γνωρίζοντας ότι και το πνεύμα θέλει «τροφή», δειλά-δειλά δημιουργήσαμε μια κίνηση που θα δίνει τη δυνατότητα στους άστεγους να ξεφεύγουν από τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν με τον πιο απλό τρόπο. Η αυτομόρφωση είναι δικαίωμα όλων, όπου κι αν βρίσκονται.», σημειώνουν οι άνθρωποι πίσω από τις «αρραγείς λέξεις«.

«Είναι απλό να βοηθήσετε. Η ομάδα «αρραγείς λέξεις«, μία ολιγομελής παρέα φίλων, συγκεντρώνει και προσφέρει βιβλία στους κοινωνικά ευπαθείς, κυρίως στους άστεγους. Η μόρφωση στην εκδοχή του αυτοδίδακτου δεν είναι υποκατάστατο του αυτού δικαιώματος, αλλά κάθε πολτός που εκκινείται ίσως παύει να είναι βούρκος», γράφει για τη δράση ο ποιητής Νίκος Φιλντίσης.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

www.rizopoulospost.com

 

This entry was posted in Αταξινόμητα, Είδαμε κι ακούσαμε. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s