Αιώνιες αμφιβολίες…|της Bluebubbles

kalokairi

Στάσου κι άκου αυτό το τίποτα της φύσης.

Αυτό το τίποτα που γεμίζει με αέρα, τα μάτια, τα αφτιά και τη σκέψη σου. Αυτό το τίποτα που είναι ικανό να σε κάνει να συγχωρέσεις τα λάθη του και να ξεχάσεις κάθε σου σωστή κίνηση. Κάθε κίνηση που έκανες και ήταν όπως ακριβώς επιβάλει η λογική, εξαλείφοντας έτσι τη μοναδικότητα της επιλογής του λάθους σου.

Αξέχαστα τα παρ’ολίγο λάθη. Αλησμόνητα. Σχεδόν αιώνιες αμφιβολίες. Σχεδόν μετέωρες πιθανότητες αλλαγής χαρακτήρα και ζωής.

Διαγραμμένα τα σωστά. Εκεί που σε τύφλωσε ο ήλιος κι έχασες τις τελευταίες στιγμές κυριακάτικου ήλιου. Εκεί που έπρεπε να μιλήσεις και σώπασες. Εκεί που έπρεπε να αγκαλιάσεις και προτίμησες το καβούκι σου. Εκεί που σου πήρε ο αέρας το καπέλο και προτίμησες να το χάσεις παρά να τρέξεις. Εκεί που σε φώναξε κι εσύ έκανες πως δεν άκουσες. Εκεί που είχες τη επιλογή να είσαι κάποιος άλλος ή ακριβώς αυτός που είσαι. Εκεί που σε φιλούσε κι εσύ βιαζόσουν.

Ανάθεμα στις τελευταίες στιγμές που τις ζούσες σαν δεδομένες.

Αλησμόνητα τα υποθετικά λάθη. Αν δεν. Αν δεν ήσουν εσύ, ποιός θα επέλεγες να είσαι;

Η αιωνιότητα της φύσης τα συγχωρεί όλα. Κάποιος θα έρθει στη θέση σου και θα κάνει αυτά που δεν έκανες εσύ, ή θα κάνει ακριβώς τα ίδια. Κι εσύ θα στέκεσαι ακίνητος, σχεδόν μισός και άδειος, στη μέση του κόσμου σου, με τα χέρια ορθάνοιχτα σα να ετοιμάζεσαι να τον αγκαλιάσεις. Αντ’αυτού ν’αφήνεις τον ζεστό αέρα να φουσκώνει με ικανοποίηση πρωταθλητή το πουκάμισό σου και να λυγίζει τα καλοχτενισμένα σου μαλλιά ανάλογα με τη θέλησή του. Ν’αφήνεσαι να σε γεμίσει, ξεγελώντας τη μνήμη σου. Να πιστεύεις ότι έτσι έπρεπε να γίνει. Ότι έκανες το σωστό. Ότι θα καταφέρεις να ξεχάσεις και να εκφυλίσεις την ανάγκη σου.

Έχε το βλέμμα σου σκυμμένο στην άμμο κι άσε εκείνα τα μικροσκοπικά κρύσταλλα που η αξία τους μετριέται σε αιώνες, να σου δείξουν πως μπορείς να βυθίζεσαι ξανά και ξανά, σε κάθε σου αναπνοή, να τρεμοπαίζεις, να παραπατάς, να σηκώνεσαι κι ακόμη να έχεις πολύ δρόμο.

Να σε αντιμετωπίζεις σθεναρά. Θα σε νικήσεις.

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s