Η νέα υπερήρωας της Marvel είναι μια μητέρα από τη Συρία

212730g-954431-dalayamom

Madaya Mom

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας της, η Marvel έχει δημιουργήσει αρκετά κόμικ με υπερήρωες που σχετίζονται με ιστορικά γεγονότα.

Σήμερα η Marvel συνεργάζεται με το δίκτυο ABC για την παραγωγή ενός κόμικ – που θα είναι διαθέσιμο δωρεάν στο διαδίκτυο – η ηρωίδα του οποίου είναι μια μητέρα από τη Συρία. Οι «υπερδυνάμεις» της, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ήρωες της Marvel, είναι πραγματικές. Είναι η υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή της για επιβίωση των παιδιών της και της ίδιας.

Το κόμικ «Madaya Mom» βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και παρουσιάζει την ιστορία μιας μητέρας που έχει εγκλωβιστεί με την πενταμελή οικογένειά της μέσα στην πολιορκημένη συριακή πόλη Μαντάγια, όπου πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από την αρχή του έτους από ασιτία, ενώ κάθε επαφή με τον έξω κόσμο είναι σχεδόν αδύνατη.

Ο χαρακτήρας είναι εμπνευσμένος από μια ανώνυμη γυναίκα που κατάφερε να έρθει σε επαφή με τους δημοσιογράφους του ABC και να τους εξιστορήσει τον αγώνα της για επιβίωση στη Μαντάγια, ένας αγώνας ενάντια στην έλλειψη τροφής, της ανθυγιεινές άθλιες συνθήκες, τις καθημερινές βίαιες απειλές και τις συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών.

Όπως σημειώνει ο κομίστας Ντάλιμπορ Ταλαγιτς, δημιουργούς του «Madaya Mom» αλλά και του δημοφιλούς «Deadpool», στόχος του «δεν ήταν να φτιάξει ένα πολεμικό κόμικ». «Αυτό που ήθελα να φτιάξω ήταν ένα κόμικ που εστιάζει στον άνθρωπο, ο οποίος είναι πραγματικά ανίσχυρος σε αυτή την κατάσταση. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Απλά περιμένεις ή να περάσει αυτό που ζεις ή να πεθάνεις». «Δεν πρόκειται για μια μητέρα, αλλά για κάθε μητέρα. Δεν πρόκειται για μια οικογένεια, αλλά για κάθε οικογένεια», τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα για το κόμικ στην επίσημη σελίδα του «Madaya Mom»

tvxs.gr

Advertisements
This entry was posted in Αταξινόμητα, Είδαμε κι ακούσαμε. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s