Κατερίνα

  Γεια σας. Με λένε Ερίνα , αλλά επειδή είμαι πολύ ψηλή όταν μου μιλάνε μου λένε «εεεεε εδώ Κατω Ερίναααα» οπότε έτσι βγήκε το Κατερίνα.

Γεννήθηκα κάπου στα ανοιχτά της Μαρτινίκης στα τέλη της δεκαετίας του 50′ . Ο Μπαμπάς μου ειναι απ το Γουαδαλκιβιρ και η μητέρα μου είναι απ το Μάλι. Εκεί γύρω στο 70 , επίσκεφθήκαμε τη Πάτρα με κάτι κουπόνια κοινονικου τουρισμου απ το υπουργειο εργασιας της Μαρτινίκης , για να απολαυσουμε το καρναβαλι , που ηταν διασοιμο στα περατα του κοσμου. Λατρεψαμε τη πολη και τη κουλτουρα της κι έτσι ήρθαμε μονιμα εδο.

Γραφτηκα σε νυχτερινο σχολειο , ενω το πρωινα δουλεβα μπετονιερα σε οικοδομη για να βγαζω τα eco-ζην (καλο ε;) . To ονειρο μου ηταν να γινω πολιτικος επιστήμονας. Αλλα επειδη δεν ηθελα να μπλεξω με κοματα και τετοια , το ονειρο μου εγινε να γινω πολιτικος μηχανικος. Εκλεινα 20 χρονια στην οικοδομη , οταν το πολυτεχνειο Παρτων , ζητησε απ το συνεργειο μας να συντηρήςει και να αναβαθμισει το αποχετευτικο του συστημα. «Αυτα τα σκατά ειναι η ευκαιρια μου να γινω αρχιτεκτονας» σκεφτικα , κι ετσι δουλευα με περισιο ζηλο 18 ωρες την ημερα 7 μερες τη βδομαδα για να εντυπωσιασω το πρυτανη και τους καθηγητες με τις γνωσεις , την εμπειρια και την εργατικοτητα μου , μπας και γινει το θαυμα. Και τελικα εγινε. Οταν τελειωσε το εργο, ο πρυτανης μου απένημε τιμιτικα το τιτλο του πολιτικου μηχανικου και μαλιστα » with dinstiction »  και με ειδικευση στα αποχετεφτικα συστιματα.

Αφησα την οικοδομη και ανοιξα τεχνικο γραφειο. Ομως οσα μου μαθε αυτο το μεγαλο σχολειο δε θα τα ξεχασω ποτε. και μαλιστα πανω απ το γραφιο μου εχω κανει κορνιζα την ατακα που μου σημαδεψε τη ζωη

«τη μπετονιερα μη περιφρονας, αυτη σου δινει για να φας»

Τορα που μεγαλωσα αποφασισα να φτιαξω ενα μπλογκ που θα μιλα για το περιβαλλον. ξερετε, σκυλια γατια και φυτα. Eco zin το λεν και ειναι γαμο. Τωρα θα μου πεις, γιατί μπηκες και στο απ ολα. Ε λοιπον κυκλοφορούσε η φιμι οτι εδω υπαρχουν πολυ οραια αγορια. Και τελικα ισχυει κοριτσα. Ειδικα αυτος ο αρχισυντακτης ειναι μια τρελλλα. νταξει μπορει να ναι λιγο βλαμενος αλλα ειναι θεος. Εχει ομωςς και κατι αλλες τρελες εδω μεσα που δε τις μπορω διολου.αλλα τι να κανουμε.

αυτά γενικα. Συγχωρεστε μου τα ορθογραφικα. δε μιλαω ακομη απταιστα τα ελληνικα.