Jonathan Livingston

Οι δικοί μου μου ‘χουν πει ότι η αδερφή μου ζήταγε επίμονα ένα αδερφάκι για να έχει με κάτι να παίζει,αλλά όταν με είδε έβαλε τα κλάματα.Αργότερα,τη μέρα της βάφτισής μου,ο έξυπνος ο θείος μου με τάϊζε φιστίκια ,πριν πάμε στην εκκλησιά,με αποτέλεσμα να κάνω εμετό πάνω στον παπά.Από τότε αγαπημένη μου ταινία είναι ο εξορκιστής.Εκκλησία δεν ξαναπάτησα.

Αργότερα στο σχολείο,ποτέ δεν ήμουν αυτό που λένε “καλός μαθητής”,δεν έκανα φασαρία, μ’ άρεσε να ‘μαι στην κοσμάρα μου,να ζωγραφίζω και να σκέφτομαι.Μόνο η Ιστορία και η Λογοτεχνία μου άρεσαν κι αυτό γιατί με ταξίδευαν. Για λόγους που δε μου εξηγούσαν τα άλλα παιδάκια,με ψήφιζαν και τις περισσότερες φορές έβγαινα πρόεδρος στην τάξη ενώ πάντα ήμουν στο 15μελές.Από μικρός ήθελα να γίνω πιλότος,αλλά ποτέ δεν τα κατάφερα γιατί είχα στραβωμάρα.Τελικά μου ψιλοάρεσαν τα οικονομικά  Η μόνη σχολή που έπιανα και είχε σχέση μ’ αυτά, ήταν η Δημόσια διοίκηση στο Πάντειο.

Άργησα να την τελειώσω.Αυτό,γιατί μου άρεσε πολύ και όχι ότι δε διάβαζα όπως έλεγε η γιαγιά μου,που μου φερνε σαν παράδειγμα συνέχεια το Κωστάκη ,της Θείας της Βαγγελιώς που κάθεται κείθε πέρα σ’τ αλώνια,ο οποίος ,όπως έλεγε, καθόταν ούλη μέρα και διάβαζε .Ποτέ δεν κατάλαβα ποιος είναι αυτός ο Βαγγελάκης.Όπως και να χει,από το 1ο έτος ξεκίνησα να δουλεύω σε διάφορες δουλειές για να μπορώ να κάνω πράγματα που μου άρεσαν, όπως ταξίδια,ιστιοπλοΐα,τύμπανα και μπαλέτο…όχι πλάκα κάνω.Το καλοκαίρι που απολύθηκα απ’ το στρατό (τη μαλακία που λέγεται στρατός θα την αναλύσω σε ξεχωριστό άρθρο) πήρα ποδήλατο για να μετακινούμαι αλλά  με δάγκωσε κόπρος. Εγώ δεν έπαθα τίποτα, ο κόπρος φήμες λένε ότι δηλητηριάστηκε απ’ την μεγάλη συγκέντρωση απαισιοδοξίας που βρίσκεται στο αίμα μου.

Είμαι κοινωνικός και μ’ αρέσει να βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους,άλλα όχι πολύ, μου λείπει  εύκολα η μοναξιά μου.Με το άλλο φύλο  θα έλεγα ότι τα πηγαίνω αρκετά καλά…στην αρχή,γιατί σπάνια μ’ αντέχει.

Τέλος,σιχαίνομαι τα μπουζούκια και τους τσιφτετέλληνες.Μου αρέσουν πολύ τα βιβλία κι απο εκεί έχω δανειστεί το Ψευδώνυμό μου.