Φασισμός Α.Ε.: Nέο ντοκιμαντέρ των δημιουργών του Debtocracy και του Catastroika

Οι δημιουργοί των ντοκιμαντέρ Debtocracy και Catastroika, τα οποία παρακολούθησαν εκατομμύρια θεατές σε ολόκληρο τον πλανήτη, επιστρέφουν με μια νέα παραγωγή.

Το Φασισμός Α.Ε / Fascism, Inc. αναζητά τις βαθύτερες διασυνδέσεις της άκρας δεξιάς και του φασιστικού παρακράτους με τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ, από την Ιταλία και τη Γερμανία του ’30 μέχρι την Ελλάδα της κατοχής, της δικτατορίας και του σήμερα.

Θα διηγηθούμε μικρές, άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού. Κυρίως όμως θα αναζητήσουμε τους ανθρώπους που έδωσαν νικηφόρες μάχες απέναντί του. Το Φασισμός Α.Ε φιλοδοξεί να εμπνεύσει και να εμπνευστεί από αντιφασιστικά και δημοκρατικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη.

Παράλληλα, το Φασισμός Α.Ε. θα συνεχίσει ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα αυτόνομης χρηματοδότησης, το οποίο ξεκίνησε με το Debtocracy και το Catastroika. Ζητάμε από τους θεατές να γίνουν συμπαραγωγοί, ενισχύοντας οικονομικά τη δημιουργία του μέσω της ιστοσελίδας fascism-inc.com, και αποκλείουμε εξ αρχής κάθε χρηματοδότηση από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα

Το ντοκιμαντέρ θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες και θα είναι διαθέσιμο για ελεύθερη χρήση και αναμετάδοση στο Ίντερνετ και σε δημόσιες εκδηλώσεις. Τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν τα δυο προηγούμενα ντοκιμαντέρ μας μέσω του διαδικτύου και εκατομμύρια άλλοι σε τηλεοπτικούς σταθμούς από την Ιαπωνία μέχρι τη Λατινική Αμερική.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αρης Χατζηστεφάνου, τη δημοσιογραφική έρευνα ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης, ενώ τη συνολική ευθύνη της παραγωγής έχει ο Θάνος Τσάντας. Η μουσική επιμέλεια είναι του Ερμή Γεωργιάδη.

Με μεγάλη μας τιμή ανακοινώνουμε ότι χορηγοί επικοινωνίας του ντοκιμαντέρ θα είναι τρία μέσα ενημέρωσης που λειτουργούν από τους ίδιους τους εργαζόμενους: Η ΕΡΤ, η Εφημερίδα των Συντακτών και το περιοδικό Unfollow. Μαζί μας επίσης θα βρίσκεται η ραδιοφωνική και τηλεοπτική εκπομπή Ελληνοφρένεια.

Περισσότερες πληροφορίες, υλικό για τα μέσα ενημέρωσης, καθώς και το πρώτο διαφημιστικό teaser του ντοκιμαντέρ θα βρείτε στη διεύθυνση fascism-inc.com.

 

About Jonathan Livingston

when all is one an one is all, to be a rock an not to roll... Jonathan Livingston@twitter : http://goo.gl/iQnmH
This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s